סכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה
    אורית
    11/07/2013

בוקר טוב האם יש השפעה בין סכיזופרניה להתבודדות חברתית? האם יכול להיות מצב שאדם שהיה פעיל חברתית ומאז שאובחן כחולה נוטה להתבודד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    11/07/2013

התבודדות והסתגרות -אלו הם מאפינים מאוד שכיחים בסכיזופרניה-אך היום -עם התרופות החדשות שיש, ניתן גם לשפר את זה מעט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אורית
    11/07/2013

אני לוקחת כבר שבע שנים לפונקס, ויפאקס, וקלוניקס האם אלו תרופות לכל החיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא!!!

שמוליק
    11/07/2013

שלום אורית.

אני חושב שקודם כךל צריך לברר מה עומד מאחורי השאלה שלך; האם מה שמפריע לך זה תופעות הלוואי של התרופות או מה שמפריע לך זה עצם זה שאת לוקחת.

אם עצם זה שאת לוקחת תרופות זה מה שמפריע לך - אז אני לא חושב שזה כל כך משנה...

אבל אם תופעות הלוואי מציקות לך, אז השאלה שלך במקומה.

אני מאמין שמה שגורם לסכיזופרניה וכל שאר המחלות היא בעייה רגשית. הבעייה הרגשית היא זו שגורמת להפרשה מוגברת של דופאמין, וההפרשה המוגברת של הדופאמין היא איננה בעייה העומדת בפני עצמה, וממילא הטיפול התרופתי מטפל בסימפטומים ולא בבעייה עצמה.

הטיפול בבעייה הרגשית הוא ממש לא ע"י תרופות, ומה גם שאין פסיכיאטר שממליץ על טיפול תרופתי בלבד, אלא ממליצים לשלב עם זה שיחות C.B.T. וכיו"ב.

ברגע שתתפלי בבעייה הרגשית - אין שום צורך בתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נכון

מאור
    11/07/2013

אבל מבחינת הקשרים שנעלמים .
    לי היו קשרים רבים שהיו מבוססים על דברים לא טובים ( שלא מוסיפים לנפש )
    שבעקבות הפסיכוזה הקשרים התנתקו .
    אני לא חושב שזה כמו שהרופאה אומרת שזה מאפיינים של המחלה , זה יותר נכון הנגזרות של המחלה .
    אבל זה יכול להשתפר בכיוונים שלא מצפים להם בכלל .
    ואין לזה שום קשר לתרופות . ( בכל זאת מדובר באנשים וזה שאני לוקח תרופה לא יגרום לאדם אחר לרצות להיות חבר שלי )

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו