סכיזופרניה מה זה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה מה זה ?
    מאור
    19/07/2013

שלום הפסיכאטרים טוענים שסכיזופרניה זו מחלה .?
    איפה הבסיס של המחלה הזאת , מה הפיזיולוגיה ?
    האם זה כמו סכרת או דלקת בגידים ( למשל ) . אם זו מחלה איפה התסמינים ( כלומר עפ"י תסמינים מקבלים טיפול ) .
    יש רופאים אחרים שאומרים הפרעה . !
    הסיפור האישי שלי הוא סמים מסוג ל סד לפני 10 שנים ותכלס אני מבין את כל המהלך האורגני של ה מחלה\הפרעה הזו .
    בשפה פשוטה עקב חומרים כימים חזקיים המוח משחרר (פולסיים ) נוירוטרסמיטורים (?) ללא שליטה . התופעה הזאת מתבטאת בפסיכוזה .
    אז בעצם למה הרבה מטופלים מחליטים להפסיק את התרופות ( כולל אותי ) בשלב מסויים ?
    כי מחדירים להם לראש שהם חולים כרוניים , צריכים תרופות לכל החיים ( נכון ) ואי אפשר לצאת מזה . ובסך הכל האנשים האלה כמוני יודעים שעד לפני חצי שנה הם היו בטיול בהודו . ועכשיו הם "חולים " . משהו פה בהגיון לא מסתדר .

אדוני הרופא\ה אני בריא כמו שכל החיים שלי הייתי פשוט דפקתי לעצמי את המוח ואני צריך לקחת תרופות . אל תשלו אותי שזה מחלה ויש סימפטומים .
    המחלה שלי זה דפיקות בראש שהתחלתי עם הסמים האלה , אבל זה מגפה כלל ארצית .

דבר נוסף אולי אני טועה וסכיזופרניה זה באמת מחלה לאנשים שהתעוררו יום אחד הפוכים ...
    אבל אצלי ואחרים שהסיבה הכל היא סמים אני משוכנע שזה הגורם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה מה זה ?

הוספת תגובה

• סכיזופרניה מה זה ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/07/2013

סכיזופרניה = מחלה כרונית, מחלה של המוח.
    מאופיינת בליקוי, תהליך של פגיעה תפקודית הדרגתית.
    מדדים הכי חשובים לניבוי העתיד: מצב רוח ותפקוד קוגנטיבי חשיבתי.
    סכיזופרניה מלוות במצבים פסיכוטים, פגיעה בבוחן המציאות, אי יכולת להבדיל בין העולם הפנימי ( דימיון ) והעולם החיצונוי מציאות.
    הסיבה - לא ידועה
    יש תאוריות רבות
    דופאמין - עודף פעילות, טיפול להוריד פעילות.
    תת פעילות מערכת NMDA , חוסר וויסות פעילות דופאמין באזור גרעין אקומבנס והחלק הקדמי של המוח ( אונה פרונטלית) .
    השפעה של עונתיות, לידה , נזק למוח במהלך לידה- חוסר חמצן, טראומה .. , זיהומים, מיקום גאוגרפי ועוד.
    הוצאתי אפליקציות לאנדרואיד, הכל בראש
    הפרעות חרדה
    הפרעות במצב רוח
    והפרעות פסיכוטיות
    יש חומר רקע רקע לא רע, ופירוט טיפול תרופתי.
    בנוסף באתר שלי, זמין להורדה ושמיעה, תוכניות שלי ברדיו- רשת א , אורח קבוע, יש נושאים רבים, כולל סכיזופרניה.
    פרטים באתר שלי , חיפוש בגוגל יונתן פסיכיאטר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו