גמילה מסרנדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מסרנדה
    אורנית
    21/07/2013

שלום רב,

אני בשבוע 18 להריוני.
    לוקחת במשך שנה לערך, סרנדה 100 מ"ג ביום.
    לאחרונה הרגשתי שזה הזמן להיגמל מהכדורים הנ"ל ומהתלות הזאת, בפרט בשביל העובר.
    במשך חודש אני לוקחת 0.75 עם מעקב כמובן.
    שאלותיי הן:
    במה בדיוק הסרנדה מסכנת את העובר, אם בכלל?
    בנוסף, האם דפיקות הלב המואצות שיש לי בשבוע שבועיים האחרונים, יכולות להיות תופעת לוואי של הגמילה, או שרוב הסיכוי זה שהן מההריון? אני חשה אותן כל היום ובלילה הן הכי חזקות וזה כבר ממש משבש לי את אורח החיים.
    איך אדע?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מסרנדה

הוספת תגובה

• גמילה מסרנדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/07/2013

ראשית, תמיד ניתן להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות( מידע לייעוץ סיכונים במהלך הריון).
    הטרימסטר הראשון יותר רגיש לתרופות הפועלות על המוח, לכן עדיף להפסיק או להפחית בתקופה זו.
    במהלך ההריון והלידה, באופן כללי, תרופות ממשפחת SSRI , נחשבות בטוחות.
    תופעות הגמילה לתינוק לאחר הלידה לא משמעותיות בדר'כ ואפילו זניחות.
    השיקול צריך להיות בהנקה, חלק בעד להמשיך טיפול ולהניק ויש הממליצים לא להניק בזמן נטילת תרופות ( SSRI ) , בגלל ההשפעה על התינוק.
    בהצלחה ולידה קלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך...

אורנית
    28/07/2013

ראשית, תודה רבה על המענה המסור:-)
    שנית, עדיין לא הבנתי, האם תופעות גמילה מכדור זה יכולות להיות דפיקות הלב המהירות שלי כל יום וכמו כן מיגרנות קשות?
    במידה וכן, מה עושים אם בכל זאת רוצים להיגמל? סובלים כ"כ:-(?
    חייב להיות פתרון כלשהו....?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

רוחמה
    28/07/2013

הי,

שימי לב שהד"ר אומרת ש"תופעות הגמילה של התינוק לא משמעותיות..." כלומר לתינוק תהיה תלות בנוגדי דיכאון! חפשי בגוגל "רופא והומאופת" שיעזור לך להיגמל ואולי יציע תחליף טבעי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו