מניה פסיכוזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניה פסיכוזה
    מאשה
    23/07/2013

שלום,

אני בת 24, לפני 9 חודשים בתחילת חודש ספטמבר הייתי מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי עם מניה פסיכוזה. מאז מטופלת בזיפרקסה כרגע במינון 5 מ''ג. מאז שיצאתי מבית חולים חזרתי לחיים רגילים, עובדת כמהנדסת ולומדת לתואר שני. חברתית ללא סימני פסיכוטיים. רופא המטפל שלי ממליץ לרדת למינון 2.5 מ''ג . התייעצתי עם רופאים אחרים אמרו שמוקדם מדי לרדת. השאלה שלי האם אני יכולה לרדת במינון. וכמה זמן צריך לשתות זיפרקסה. יש רופאים שעומרים שנה, שנתיים ועד חמש. אני לא יודעת מה לעשות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניה פסיכוזה

הוספת תגובה

• בשביל מה להפסיק?

שמוליק
    23/07/2013

שלום מאשה.

אני שמח שלמרות הכל, חזרת לתפקד, ואני מאחל לך הצלחה רבה.

אני חושב שזו צריכה להיות השאלה העיקרית. האם את רוצה להפסיק בגלל סבל מתופעות הלוואי או סתם בגלל שזה לא נעים ךהיות תחת הכותרת של לוקחת תרופות פסיכיאטריות.

כשיהיה ברור לך למה את רוצה להפסיק, אז תוכלי להחליט את ההחלטה הנכונה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה פסיכוזה

מאשה
    23/07/2013

אני רוצה להפסיק בגלל עליה משמעותית במשקל, עליה ברמת הסוכר בדם והשאלה שלי האם מותר להפסיק אחרי 9 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לעומת סיכון

שמוליק
    24/07/2013

שלום מאשה.

אם את סובלת מתופעות הלוואי של התרופה. והשמנה היא בהחלט תופעת לוואי של הזיפרקסה, אז זו בהחלט סיבה טובה לשקול את הפסקת התרופה.

צריך לדעת שהפסקת התרופה עלולה לגרום להחמרה במצב, ולכן צריך להיות עם יד על הדופק, ואם תהיה חלילה הרעה במצב - אז לחזור ולקחת תרופות. הבעייה היא שהרבה פעמים מגיעים למצב לא טוב וחושבים שהכל בסדר ובסוף מגיעים לאישפוז כפוי...

אני מאמין שהבעייה היא ממש לא במוח; הבעייה היא רגשית וחוסר האיזון הכימי במוח הוא תוצאה של אותה בעייה רגשית. הטיפול בבעחיה הרגשית הוא ממש לא ע"י תרופות.

אם את מטפלת נכון בבעיה הרגשית, אז אין שום סיבה שהמצב יתדרדר.

לרופאים יש באמת נטייה חזקה שלא להמליץ על הפסקה או הפחתה במינון. ההנחיות ממשרד הבריאות - מטרתן לשמור על האוכלוסיה ה"נורמטיבית", ולכן תהיה העדפה ברורה שנפגעי הנפש יסבלו מתופעות הלוואי של התרופות מאשר לקחת איזה סיכון שחלילה תהיה החמרה במצב. הרופאים כפופים להנחיות האלה, ולכן הם לא יציעו להפחית מיוזמתם. אבל עם זאת, אם את מחליטה להפסיק על דעת עצמך, רובם יסכימו להמשיך טיפול בשיחות C.B.T. או כיו"ב כל עוד המצב מאפשר טיפול ללא תרופות.

בקיצור, הפעילי שיקול דעת, ועשי את מה שנראה לך נכון לעשות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דעה.

רוחמה
    25/07/2013

עוד דעה: פשוט תרדי מהחרא הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה פסיכוזה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    25/07/2013

שלום רב,
    אכן, ירידה במינון (שגם ככה אינו גבוה) עלולה לעלות סיכוי לחזרתם של התסמינים. אין המלצה חד משמעית בנוגע למשך המומלץ של הטיפול וההחלטה מתקבלת בדרך כלל בהתאם למצבו של המטופל, מהלך המחלה אצלו ומשך התקופה במהלכה לא סבל מתסמינים פעילים. בכל מקרה, לא מומלץ לשנות מינון במהלך השנה הראשונה לאחר ההתקף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה פסיכוזה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/07/2013

תמיד מומלץ להיצמד להמלצת רופא מטפל שמכיר הכי טוב, אך לגיטימי לשמוע חו'ד נוספת.
    לאחר אשפוז ראשון ויחיד, לאחר שנה ניתן לשקול הפסקת טיפול בהדרגה ובהמשך מעקב פסיכיאטרי ללא תרופות.
    יש סיכוי מסויים של החלמה וייתכן שזה היה האפיזודה היחידה והאחרונה בחיים, אך ייתכן ולא, לכן חשוב מעקב צמוד ומקצועי גם ללא תרופות, לפחות לעוד שנה,, זאת באם מפסיקים.
    יש להימנע מסמים וחומרים ממכרים, יש לשתף את הסובבים והקרובים בניטור, אחד הסימנים הראשונים, עוררות יתר ופעילות מוגזמת בלילה.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו