מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהחרדונית31/07/2013
קצרה היריעה מלהכיל את כל הגורמים והסיבות שבגינן אני פונה לפורום פסיכיאטריה וכמובן שלא אלאה אתכם בכל סיפור חיי (לשם כך אני פורטת את בעיותיי באזניה של פסיכולוגית נפלאה שהתחלתי טיפול אצלה) אך בנקודות אמנה מספר נקודות חשובות: אני סובלת מ PMS שבא לידי ביטוי בעיקר בתחושת סערה נפשית או דיכאון בימים שלפני המחזור.
כנראה שאני במידה מסוימת גם מ OCD
והחיים שלי, באופן כללי, לא האירו לי פנים, כך שלאחרונה אני מרגישה שגם מצב הרוח שלי נסדק ואני הופכת ליותר ויותר מיואשת.
עד כה האמנתי שאני אתגבר על הכל ואכן כך היה יצאתי מהסבוכים שבמצבים - לא תמיד בקלילות, לעיתים ממש בשן ועין אך בסופו של דבר יצאתי מהם. לאחרונה שתי הבעיות שמניתי לעיל (PMS + OCD) החליטו לקשור קשר נגדי (בהלצה כמובן. אחרי הכל פורום פסיכיאטריה, שלא תחשבו שהשתגעתי :)) ונעשיתי חרדתית מאד בעיקר בימים שבסמוך למחזור שהחרדה שלי היא ממחלות (היפוכונדרייה, בעגה המקצועית) ובעיקר ממחלות זיהומיות (איידס, צהבת וכדומה). נעשיתי כל כך סטרילית, שלעיתים כשאני מנסה לדמיין איך אני נראית מהצד, אני חוששת שאני נוהגת ממש כמו ג'ק ניקולסון בסרט "הכי טוב שיש". אני נמנעת להיכנס לשירותים ציבוריים וכשאני כבר נכנסת לשירותים אני מקיימת טקס של ממש עד שאני באמת משתמשת בהם, פתאום נעשיתי מאד "קשובה" לכל פצע או שריטה שנגרמת לי, כל נתז של נוזל (שסביר להניח שהוא רק סתם מי מזגנים) שבטעות מכה בפניי או חלילה נכנס לעיניי מטריד אותי ימים שלמים עד שאני נרגעת, אני מבקרת לא מעט בפורומים הנוגעים ל HIV, אני שוטפת המון פעמים ידיים - בקיצור חדלתי מההנאה הפשוטה מהחיים. יעוץ לקוי של חברים (הכוונה הייתה טובה התוצאות פחות) שניסו להניא אותי ממחשבות רעות החלו לשכנע אותי ברעיון המחשבה בוראת מציאות ומאז... בכלל חיי הפכו לציפייה מתמדת לרע ביותר.
אני אומנם כותבת את הפוסט עם קורט של צחוק (בעיקר על עצמי) אבל אני באמת מאד סובלת ולא יודעת מה לעשות. ברור לי שתייעצו לי ליטול כדורים אך אני מודה שמבחינתי זה אולי אליה יפה ורכה אך הקוץ שבה מפחיד אותי לא פחות מהבעיה שהם (הכדורים) אמורים לפתור - אני חוששת שאהיה תלויה בכדורים אלו ואפחד להפסיק להשתמש בהם כשארגיש טוב ובכלל אם אזקוף את ההתגברות על הפחד בכדורים, מבינתי זה יותר מלהיכנע לו, זה להרים ידיים בתבוסה מולו וזה הרי בדיוק מה שאני לא רוצה שיקרה. בנוסף, אני שונאת כדורים ובעיקר כאלו שייעודם (לפחות בעיניי הלא מקצועיות) הוא לטפל עד סוף הימים בסימפטומים של הבעיה ולא לחפש את הבעיה עצמה ולגדוע אותה אחת ולתמיד. אני מכירה כמה נוטלי תרופות מסוג ה SSRI וההבטחה לעצמם ש"זה רק חלצי שנה" התארכה לשנים רבות רבות ולעיתים אף המינון הולך וגדל והתלות בהן רק הולכת ומחריפה. ובכל זאת, אני מניחה שהמוחות שמנהלים את הפורום חכמים וטובים משלי כך שאודה לכם על ייעוצכם - אשמח לדעת קצת יותר על תרופות פסיכיאטריות ולשאול אם יש באמתחתכם אולי טפול מומלץ אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צודקת
רוחמה31/07/2013שלום לך,
תני קרדיט לעצמך וסמכי על עצמך. מה שאת מבחינה בו לגבי כדורים פסיכיאטריים הוא נכון - הם רק מטשטשים סימפטומים במקרה הטוב, עם תופעות לוואי קשות. הגוף מסתגל אליהם והמינון צריך לעלות. הם לא מרפאים משהו, רק מתערבים כימית בפעילות המוח כדי לתת תחושה מלאכותית של "היי".
ישנן אלטרנטיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בסדר גמור
שמוליק31/07/2013שלום לך.
אני חושב שאת בסדר גמור ולו מצד זה שאת לא מפחדת לומר על עצמך את האמת, את יודעת שמה שאת עושה חורג מהנורמה, וגם אולי לא מבוסס מבחינה עובדתית, ואת מסוגלת לבטא את הרגשות שלך ולא להתעלם מהם.
אני חושב שזה היה הרבה יותר חמור אילו הייתה איזו מחשבה שצריך לדחוק את הרגשות לטובת הנורמה החברתית.
אני בהחלט מסכים עם הגישה שלך לגבי תרופות פסיכיאטריות, ואני ממש לא חושב שזה יעזור.
אני חושב שהשאלה הראשונה שאת צריכה לתת עליה תשובה, ולפחות לעמך, היא לאן את רוצה להגיע.
אני רוצה להעלות מספר אפשריות:
* שתתגברי על החרדות מהדבקות קרוב לזמן המחזור, ובכך להתיישר עם הנורמה החברתית.
* שהחברה תקבל אותך כמו שאת.
* אולי איזה שילוב בין שתי האפשריות הקוטדמות.
בכל אופן, זה נראה שאת מתמודדת באומץ לב, ואני בטוח שתמצאי את הדרך להרגיש טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתכם...
חרדונית01/08/2013ראשית תודה לך דוידי ותודה לך שמוליק.
אני אכן לא מתכחשת לבעיותיי ויתכן שטרם השתגעתי, אבל לי אישית זה נדמה כאילו אני ממש לא רחוקה משם.
אני כבר לא יושבת באוטובוסים, נמנעת מלאכול בחוץ שמא לא הגייני כל כך, מפחדת להימצא ליד הומואים, עובדים זרים ונרקומנים (קבוצות שהסבירות שלהם לחלות במחלות זיהומיות גבוה יותר), כל נוזל שנוגע בידיי או חלילה בפני או חס וחלילה על איזו שריטה טרייה מעורר בי מחשבות לרוץ למיון ולקחת טיפול מונע ואני באמת באמת סובלת.
שמחת החיים שלי אבדה ובכלל.... זה נורא קשה להיות כל היום דרוך.
אני הייתי שמחה לשמוע על אפשרויות אחרות (לצערי לאחרונה מאחר ואני כל כך מפחדת מהמחשבות שלי .. אני פשוט נמנעת מהחיים שמא אצטרך להתמודד עם המחשבות)
תודה על התגובה ואשמח אם גם אחד ממנהלי הפורום יגיבו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרנטיבות
ברוריה01/08/2013שלום לך,
אני יכול להמליץ לך על אנשי מקצוע מעולים, שיכולים לעזור לך ללא כדורים פסיכיאטריים:
ד"ר אסתר יוגב – הומאופתית
דולב ראובן גילמור – תזונאי קליני טבעי
ד"ר ניר ברוש - רופא והומאופת קלאסי
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)