סכיזופרניה טיפול תרופתי_עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה טיפול תרופתי_עזרה
    בן
    01/08/2013

שלום אני בן 26, לפני כשנתיים התפרצה אצלי המחלה מלוות בדיכאון, התחלתי טיפול אצל רופא ולקח תקופה ארוכה עד שהגענו למינון הנכון של התרופות (אולנזפין 10מ"ג, אסטו 15 מ"ג), לפני כחצי שנה בעקבות אי הגעה למפגש עם הרופא המזכירה שלו התקשרה אלי להגיד לי שהרופא אינו יכול לקבל אותי יותר, כמובן שזה עורר אצלי אנטי על המזכירה ואי רצון לחזור לרופא המטפל ובכלל למוסד הפסיכיאטרי, אחרי חפירה עמוקה בתוכי אני מאמין שזה נובע מחרדת נטישה שחוויתי בחיי.
    המשפחה לחצה עלי לחזור לטיפול בעוד שאני הייתי ברגשות של דחייה מוחלטת ללקבוע פגישה ואי רצון לחזור לטיפול.
    בשלב מסויים נגמרו לי הכדורים וניסיתי לרדת בהדרגה במינון. לאחר כמעט 4 חודשים לאחר ההפסקה המוחלטת מהכדורים, אני לא מרגיש כבר בצורך באסטו, אבל הפסיכוזה חזרה.
    עכשיו אני אחזור להתחלה ואספר שהקולות בראש היו אצלי מאז ומעולם, וה"חברים הדימיוניים" שלי היו חלק ממני בכל תקופת החיים שלי, וכך חייתי וניהלתי חיים סבירים אומנם עם הפרעות חשיבה. המחלה התפרצה אצלי עקב לחץ בעבודה ובחיים בכלל, כאשר בעבודה האחרונה שעבדתי בה כבר לא הצלחתי לחשוב תקין (צעקות לא מובנות בתוך הראש, חזרה בלתי נשלטת של מילים כגון "תברח", ואי יכולת שליטה בחשיבה מסודרת ושייוך למי אמר מה).

היום אני עובד בעבודה שלא דורשת לחץ או עבודה מהירה והיא גם רק 3 משמרות בשבוע כך שאני מרגיש מצויין, היצירתיות חזרה אלי (אני מוזיקאי) ואני מרגיש צמא לידע ולהתפתחות (בנוסף עלי לציין שנכנסתי למערכת יחסים שהשפיע עלי לטובה, בת זוג תומכת ומכילה ואני משתף אותה המון בכל מה שמתרחש אצלי).

אמא שלי דיברה עם הפסיכיאטר שטיפל בי וקבעה לי פגישה איתו לעוד פחות מחודש, ופה אני בקונפליקט עם עצמי מה עלי לעשות, מצד אחד ידוע לי שחשיבה שלי אינה נורמטיבית והכדורים באמת עזרו "להשתיק את החברים הדימיוניים", מצד שני אני מרגיש טוב עם עצמי למרות שיש בי עדיין את הפחד של לחיות חיים רגילים בגלל הטראומה שנוצרה בי מהלחץ.
    אני לא יודע מה לעשות והאם לחזור לקחת את הכדורים?

נ.ב
    אני לא יודע אם זה המקום לציין זאת אבל כרגע אני נמצא בסיוע כספי זמני מביטוח לאומי, ואני לא יודע מה יהיה עם שנה הבאה כי אני צריך לחדש את הבקשה לסיוע, ואם לא אחדש אותה אני מפחד לחזור לעבודה רצופה ללא העזרה של ביטוח לאומי מהפחד שהמחלה תתפרץ שוב פעם עקב כניסה שוב למתחים וללחץ של היום יום, כי זה משהו שהכדורים שהרופא נתן לי לא עזרו בכלל בכל מיני מצבים שניסיתי לחזור לעבוד ולתפקד בחברה..

אני אובד עצות, מה עלי לעשות??

תודה לכל מי שיוכל לעזור לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מנסה לעזור

שמוליק
    01/08/2013

שלום בן.

נראה לי שהכי טוב זה שתעשה את מה שנראה לך שזה הכי טוב בשבילך. יכול להיות שיהיו כאלה שינסו לייעץ לך מה הם היו עושים במצב כמו שלך, אבל זה מה שהכי טוב בשבילם. אני חושב שהכי טוב שתשקול את הדברים בעצמך ותחליט על פי מה שנראה שזה טוב לך.

אני מנסה לנתח את המצב בתקווה שהניתוח יעזור לך להחליט:

השאלה האם ללכת לפסיכיאטר או לא, נראה שאין יותר מדיי מה להפסיד עם תלך. תמיד תוכל להחליט שאתה לא לוקח את התרופות, וגם אם תיקח תוכל אחר כך להחליט להפסיק.

יכול להיות שעצם ההליכה לפסיכיאטר היא בעייתית מבחינתך, ואז צריך להפעיל שיקול של תועלת לעומת נזק.

לגבי קיצבת נכות: עד כמה שידוע לי (וגם אצלי זה היה כך), בדרך כלל מקבלים נכות זמנית במשך שנתיים ואח"כ מקבלים נכות יציבה.

אם כבר יש נכות יציבה, אז אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה.

אם יש נכות זמנית במשך שנה, והשאלה היא האם לבקש עוד שנה, אז כדאי לבקש, זה ממילא לא ישנה את המצב, וליתר ביטחון, כדאי לברר האם מה שבאמת יקרה זה עוד שמה של נכות זמנית (יכול להיות שהנהלים השתנו).

אם אתה כבר מקבל שנתיים נכות זמנית, והשאלה היא האם לבקש נכות יציבה, אז היתרונות של הנכות הקבועה היא שבכל רגע שבו תחליט שלא בא לך לעבוד, אז אתה יכול להציג אישור שהפסקת לעבוד ולקבל קיצבה. גם אם אתה מצליח לעבוד בעבודה מסודרת, אז כל עוד אתה לא עובר תיקרה מסויימת, אז אתה זכאי לקבל את הקיצבה.

המשמעות השלילית בנכות יציבה, מעבר לסטיגמה, היא שחברות ביטוח עלולות להירתע מזה, ואם בכלל יסכימו לעשות לך אי אילו ביטוחים, כגון ביטוח חיים, אז הם ירצו להכניס החרגות, שבהם אם תהיה עוד התפרצות פסיכוטית, אז אין על זה כיסוי ביטוחי.

מעבר לזה, אפשר להוציא רשיון נהיגה, זה אמור לפגוע בסכויים לקבלת עבודה, ובעקרון, אפשר אפילו להוציא רשיון לנשיאת נשק.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו