מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- - שלום -מריאנה24/03/2008
היי,
אני סובלת מתלישת שיער כבר 12 שנה.
בגיל צעיר הייתי צריכה לעשות קרחת מפני שהמצב היה כזה נורא
שלא יכולתי כבר,לא קל לעשות דבר כזה אחרי שכל חיי הייתי מסתובבת
עם שיער מאוד מאוד ארוך, חשבתי שאז אולי אני אפסיק אבל לא ועד היום
אני עם שיער קצר . בעבר ניסיתי כדורים וטיפול במגביל אך לא עזר.
כיום אני לא יודעת עד כמה אני רוצה לקבל עזרה ,ולכן אני לא מטופלת בכלל.
ממה שאני מבינה זה OCD זה מה שאמרו לי שנים.
הייתי שמחה אם הייתם יכולים לענות לי על כמה שאלות.
1 . OCD זאת מחלת נפש ? או הפרעת נפש ?
2 . איך אפשר לטפל בבעיה כזאת ?
3 . האם בעיה כזאת יכולה לגרום לבעיות נפש אחרות ?
אשמח לישמוע ממכם ותודה מראש .... יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למריאנה
ד''ר ערן ואדים הראל26/03/2008תלישת שיער נקראת טריכוטילומניה בשפה מקצועית. היא קשורה בהפרעה בשליטה בדחפים וגם בעלת דפוסים חרדתיים כפייתיים כב-OCD. לשאלתך OCD מוגדרת כהפרעה (DISORDER) אם כי ההגדרה של הפרעה לעומת מחלה הינו סמנטי-פוליטי. הטיפול מבוסס על טיפול תרופתי. גם טיפול קוגניטיבי התנהגותי עוזר. ההפרעה הזו אינה גורמת לבעיות אחרות אך בהרבה מקרים ישנם מצבים נלווים כדיכאון או הפרעות חרדה אחרות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)