מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבות רגילות או גלישות פסיכוטיות??שושי04/08/2013
שלום וברכה,
אני בחורה בת 25, מטופלת בתרופות אנטי חרדיות דכאוניות ואנטי פסיכוטיות.מזה כ4 שנים.
במשך רוב חיי הכל היה בסדר,חויתי כמה אירועים טראומטיים.אבל בגדול לא היו לי מחשבות חריגות או חרדות. בגיל 21 חויתי משבר שהתפרץ והיו לי חרדות מאד קשות,מאז אותו משבר התחילו להתרוצץ במוחי מחשבות כפייתיות,טורדניות,אובססיביות ויותר מזה אמרו לי שהם לא הגיוניות,אבל לא האמנתי בתוך תוכי האמנתי שיש להם איזשהו קשר אמיתי למציאות.
אף פעם לא הצלחתי להסביר אותם לאף אחד,וזה שיגע אותי ועוד יותר שיגע אותי שלא הצליחו להבין אותי.
הייתי שנתיים בטיפול מאד אינטנסיבי בעיקר בגלל המחשבות,לאט לאט הם נעלמו.
כיום הם חזרו שוב. ועכשיו אני שוב תוהה לעצמי-האם יש משהו שעומד מאחוריהן או שזה פשוט איזשהי מחשבה שלא קשורה למציאות,רק זה בפני עצמו מייסר אותי.אני תכף אכתוב את המחשבות. אשמח לקבל ייעוץ מה אתם חושבים ומה עלי לעשות..
המחשבות הם בעצם על אנשים שהם לא מוגנים..או שעברו חויות לא מוגנות בילדות שלהם.בתרבות שלהם,בכל דבר שהוא זה יכול להיות.הם אנשים לא מוגנים.כאשר אמרו לי שיש לי "גלישות" זה היה כאשר הייתי רואה אנשים בכל מקוםושאלתי את עצמי אם הם מוגנים-זה ממש ממש הפחיד אותי לחשוב שאולי הם לא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות רגילות או גלישות פסיכוטיות?? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013באם מדובר במחשבות שלך, שאת מזהה שלא הגיוניות ולא מציאותיות ומסוגלת להתנגד להם, לא מדובר במצב פסיכוטי.
נשמע טורדניות - אובססיוביות.
יש לברר זאת באופן מסודר בבדיקה פסיכיאטרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)