בחרדה נוראית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחרדה נוראית
    אירה
    13/08/2013

שלום רב,
    אני בת 30, חמש שני סובלת מחרדות בריאות, שבאות לידי ביטוי בחרדה בבמחלות הסרטן.
    חשוב לציין שאני נמצאת במתח וחרדה קבועה שלא עובדת גם בטיפל תרופתי כמו ציפרלקס, ויפאקס, פלוטין. ניסיתי הכל.
    לפני שבועיים התחלתי לסבול מכאבים באזור אפיגסטרי+ בחילות ושלשולים.
    אובדן תאבון. הכאב הוא לא חזק אך קבוע, כלומר כל היום. בלילה לא.
    אני קמה כל בוקר בחרדה נוראית, עם דופק 150, בחילות, רעידות בידיים.
    כמובן שמתוך חרדה ממחלות הסרטן , נדבר היחיד שעלה בדעתי זה סרטן לבלב או קיבה.
    בחרדה כזו הגעתי למיון, שם עברתי בירור מקיף שכלל:
    סי טי בטן+ אגן כולל חומר ניגוד- תקין
    US בטן- תקין
    בליעת בריום לצורך שיקוף וושט וקיבה- תקין
    בדיקת דם- לייקוציטוזיס קל
    כימיה של הדם- תקין
    בדיקת שתן- תקינה
    בדיקת צואה- ליקוציטים בודדים.
    לאחר כל הבירורים, לא נמצאה סיבה לכאבי בטן שיש לי, וזה עוד יותר הלחיץ אותי.
    התחלתי לקרוא אין ספור כתבות על סרטן לבלב ונכנסתי לחרדות איומות.
    היום הייתי אצל רטפאת משפחה שלי, שאמרה שכנראה כל התופעות האלו הן על רקע חרדה קבועה ובלתי פוסקת. לא הפסקתי לשאול אותה האם יש סיכוי שמדובר בגידול, והיא אמרה שעברתי בירור הכי מקיף שיכול להיות ואין שום גידול או סיבה אורגנית אחרת.
    אני עדיין בחרדה נוראית.
    האם זה הגיוני שעקב מתח וחרדה קבועה אסבול מכאבים בקיבה, בחילות ושלשולים?
    אשמח לקצת הרגעה.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחרדה נוראית

הוספת תגובה

• חרדה...

אוסטין
    14/08/2013

לעיתים אנחנו שומעים על סוג של מחלה מסויימת ואנחנו כל כך חרדתיים לגביה שאנחנו מתחילים לזהות תסמינים ש״דומים״ למחלה בגוף שלנו.
    זהו מנגנון הגנה של הגוף ואין לך מה לדאוג, זה קורא לכולם. הבעייתיות כאן שמקרה שלך זה הפך לקיצוני, את מחפשת ״אישור״ וגם כשנותנים לך אותו, משלל אנשי מקצוע ומומחים את עדיין, טיפה, לא באמת מאמינה.
    אלה תסמינים של אנשים דאגניים, לעיתים דבר זה מתבטא אצל אנשים שסובלים מOCD מסוג ״דאגניים טהורים״ או אצל אנשים עם הפרעת חרדה.
    אני רוצה שתביני שזה בסדר לחשוש, אבל עד הגבול שאת הופכת את החששות לאובססיה, אז זה מתחיל להזיק לך לבריאות.
    אני לא רוצה להשליך כאן אמירות ללא ביסוס אבל אני די בטוח שסרטן לעיתים, יכול להתפתח מעצם דאגה חרדתית קיצונית.
    אנחנו , בני האדם יצורים דאגניים מטבענו, ולפעמים אנחנו ״יוצרים״ לעצמנו פחדים בראש ומאמינים בהם בכל ליבנו, חושבים עליהם כל היום, עד שאנחנו יוצרים אצלנו את הפחד, בלי שום קשר באם הוא אמיתי או לא, בשבילנו הוא כן, וזה מספיק לנו. כאן הבעיה, את חייבת להבין שזה הכל פרי המוח החרדתי שלך. את ״יוצרת״ את המחלה מעצם הדאגה הגדולה, אני לא אומר שהסרטן חס וחלילה באמת יווצר מעצם הדאגה, אלא את תחיי חיים, שבישבילך ״לכאורה״ יש את המחלה.

אני מציע לך לנסות שיטות הרפיה ורוגע של המוח והמחשבות, עד כמה שזה קשה, להתחיל מצעדים קטנים של כמה דקות של מדיטציה ביום ולבסוף את תרגישי הקלה. ולזכור, שאם אנשי מקצוע מוסמכים לא מצביעים על שום דבר, החששות שלך הם פרי מחשבותייך בלבד. את יצרת אותן, ורק את מסוגלת לבטל אותן.
    מאחל לך שקט נפשי ובריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים בהחלט

שמוליק
    14/08/2013

אני רק רוצה להוסיף, שגם אם חלילה יש לה באמת סרטן, אז ניתן להתמודד עם המחלה, במיוחד שכמזהים את הגידול כשהוא עדיין קטן.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחרדה נוראית - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    14/08/2013

בודאי שחרדה כולה ליגרם לכל מה שתיארת !!- אני מבינה שלקחת מספר תרופות שלא עזרו אך בודאי שאפשר עדין לעזור לך ולמצוא טיפול מתאים-מאוד קשה ליחיות כל הזמן בפחד ומחשבות מטרידות. תיתיעצי בהקדם עם פסיכיאטר שיסייע לך לטפל בזה בצורה טובה.
    הרבה בריאות !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו