מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חושש מלהכיר בOCD שלי אצל הרשויות...אוסטין14/08/2013
שלום לכולם :)
הייתי שמח לפוצץ מיתוס מסויים.
כבר מזה שנה אני סובל מOCD, והבנתי שבביטוח לאומי מכירים בהפרעה ומעניקים כל מיני כלים שעוזרים להתמודד.
אני לא זוכר ממי שמעתי שבעיות נפש לא נתפסות בעין יפה אצל המעסיק העתידי שאני ארצה לעבוד אצלו. כלומר, עצם העובדה שיש או שהיה לי עבר עם הפרעה נפשית ישים אותי צעד אחד אחורה משאר המתמודדים.
ולכן תמיד העדפתי להשאיר את ההכרה בOCD רק בין קירות הפסיכיאטריה. ולא להצהיר בא אצל הרשויות השונות. (ביטוח לאומי וכו)
ואני רוצה לשאול אתכם, האם החששות שלי מבוססות? או שזה סתם רושם מוטעה שיצרו אצלי.
מה מעניקים הגופים הממשלתיים לאנשים שסובלים מההפרעה?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות שווא
שמוליק14/08/2013שלום אוסטין.
אם יש לך נכות יציבה בביטוח הלאומי (כפי שיש לי), זה ממש לא אמור להפריע לך למצוא עבודה במקומות פרטיים. כל מה שאתה צריך לעשות, זה פשוט לא לספר עלך זה.
זה נכון, שתצטרך לסתום חורים בקורות החיים, ואם ישנה תקופה שבה לא עשית עם עצמך יותר מדיי בגלל ההתמודדות, אז תצטרך לתפור איזה סיפור מה עשית באותה תקופה כדי שזה לא ייראה מוזר.
בהצלחה וכל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שמוליק...
אוסטין14/08/2013מה מוגדרת נכות יציבה? ומה ביטוח לאומי מציע לאנשים עם הפרעה מסוג זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות יציבה
שמוליק14/08/2013שלום אוסטין.
בדרך כלל, הביטוח הלאומי קובע נכות זמנית במשך שנתיים, ובזמן הזה, אם הבעייה הרפואית נפתרת, הביטוח הלאומי מבטל את הנכות. בדרך כלל, אחרי שנתיים, אם הביטוח הלאומי משוכנע שהבעייה הרופאית שרירה וקיימת, אז הביטוח הלאומי קובע נכות יציבה.
ההגדרה של נכות יציבה איננה קשורה לשאלה האם הנכות נקבעה בשל בעייה פיסיולוגית או נפשית. וזו ממש לא הגדרה של בעייה נפשית.
מי שנקבעה לו נכות יציבה זכאי לקבל קיצבת נכות על פי אחוזי אי הכשירות שהביטוח הלאומי קבע לו, וכן זכאי לקבל הנחה בארנונה ובנסיעה בתחבורה הציבורית.
בדרך כלל ישנה גם זכאות לסיוע בשכר דירה, בהתאם למצב הכלכלי.
הביטוח הלאומי מעודד לצאת לעבודה עד כמה שניתן, ולכן ישנם אי אילו סיועים בלימוד מקצוע ובמציאת עבודה המתחשבת ביכולותיו של מי שנקבעה לו נכות.
על כל פנים, אני מאמין שהטיפול הנכון בבעיות נפשיות הוא לא ע"י תרופות, ותופעות הלוואי של התרופות, הם בעצם הגורם לאותה נכות.
ע"י טיפול נכון בבעיה הרגשית, ניתן להסתדר גם בלי תרופות ולהשתקם, ולתפקד ולעבוד כאחד האדם, וכפי שכתבתי בתגובתי הקודמת, לפחות במקומות עבודה פרטיים, אין שום מניעה לעבוד בהם ולא לספר לאף אחד על הנכות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שמוליק..
אוסטין14/08/2013חבל כל כך שאנחנו חיים בעולם שצריך להסתיר את ההפרעות שלנו. חבל שאין יוצר הבנה, ובכלל, נוצר לי רושם שבישראל כל בעיית הOCD עדיין לא מוכרת בצורה טובה.
בכל מקרה, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)