נטייה לדכאון וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטייה לדכאון וחרדה
    לין
    19/08/2013

שלום רב, מגיל 12 בערך אני סובלת מOCD וגיל ההתבגרות שלי גם הוא היה מלווה באפיזודות דיכאוניות כאלו ואחרות ( בעיקר דכאון קל שכלל חוסר עניין/חשק/טעם).
    אני נוטלת ציפרלקס בשנה האחרונה (התחלתי עם פריזמה בגיל 12וחצי והחלפתי לציפרלקס,כיום אני בת 20).

השאלה שלי היא, האם אי פעם אוכל להפסיק עם התרופה ולחיות חיים בוגרים נורמטיביים?
    נמאס לי מרכבת ההרים שאני נמצאת עליה, ואני ממש לא רוצה להיות תלויה בתרופות פסיכיאטריות כל ימי חיי.
    עד כמה שידוע לי הסטטיסטיקות לא מנבאות טובות בעניין הזה.

אשמח לדעת האם קיימות אלטרנטיבות לטיפול תרופתי (אני כבר מטופלת רגשית)...

תודה וסליחה על הבלבול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטייה לדכאון וחרדה

הוספת תגובה

• תשובה

ציפורה
    19/08/2013

שלום לך,

צפי בסרט התיעודי "רווח קטלני". חפשי אותו בגוגל (אפשר לצפות בחינם בכל הסרט דרך האינטרט). הוא ייתן לך את כל התשובות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלנות

שמוליק
    20/08/2013

שלום לין.

אני חושב שמה שאת צריכה זה סבלנות.

הטיפול הרגשי הוא הטיפול העיקרי לבעיות נפשיות בכלל ולחרדה בפרט. התרופות אמורות לטפל אם בכלל רק בסימפטומים.

עם זאת, פסיכותרפיה טובה אמורה בסופו של דבר לתת לך את הכלים להתמודדות עצמאית. רק שכרגע יכול להיות שאת עדיין לא נמצאת במצב הזה.

הייתי מציע לך לנסות לקחת את הטיפול הרגשי לכיוון של עצמאות, כלומר לפחות לנסות להיות קשובה לעצמך. בעיקרון, יש בך את היכולת להתמודד עם החרדות בכוחות עצמך, והצורך בטיפול, גם אם מדובר בשנים, הוא בהחלט זמני.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה לדכאון וחרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2013

ראשית יש לשלול בעיה גופנית , מחלה כרונית.
    באם מדובר בהפרעת אישיות , טיפול בשיחות יכול לעזור מאוד...

לאחר שלילה של בעיה גופנית, יש לעשות הערכה מקצועית לאבחנה, חומרה , גורמי סיכון, מדדים פרוגנוסטיים ורק אז ניתן לענות על השאלה באופן מיקצועי.
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו