האם כדי לקחת כדורים בזמן טיפול CBT?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדי לקחת כדורים בזמן טיפול CBT?
    אוסטין
    23/08/2013

שלום :)
    אני מאובחן עם OCD כבר שנה וחצי ועד היום התרופות שהפסיכיאטר רשם לי לא עזרו כל כך (cipralex 20mg).
    היום נפגשתי עם הפסיכיאטר שוב וביקשתי טיפול CBT, הוא אמר שאני אצטרך לחכות טיפה אבל אני אקבל, הוא גם נתן לי מרשם לmaronid 75mg (השם בערך) והוא אמר לי שכדי לי להתחיל לקחת את הכדורים עכשיו, לאט לאט לעלות במינון עד שאני אתחיל את הטיפול הקוגניטיבי ואז התוצאות יהיו מוצלחות.
    עכשיו יש לי כמה בעיות עם הגישה שלו:
    -אני לא מאמין שכדורים יכולים לפתור אותי מהתסמינים אלה רק להחליש אותם, ומה יקרה כשאפסיק לקחת את הכדורים?
    אני חושש שהתסמינים יחזרו.
    רציתי לשאול לדעתכם, האם זה מומלץ לגשת לטיפול CBT מבלי לקחת שום תרופות פסיכיאטריות?

העיניין הוא שאני מאמין שהתרופות מעניקות לנו תחושה שקרית של תסמינים חלשים, אנחנו מרגישים שאנחנו ״מביסים״ את ההפרעה והבטחון שלנו עולה, אך ברגע שאנחנו נפסיק את הטיפול בכדורים התסמינים יקבלו את כוחם בחזרה...לדעתי זה טיפול באשליה, אני רוצה לעבור את הטיפול במורה הכי אמיתית, בכך שאוכל להתמודד עם התסמינים בצורה שלא תחזיר אותם בעתיד.

מה אתם חושבים?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תחליף מטפל

שמוליק
    23/08/2013

שלום אוסטין.

אני בהחלט מסכים.

התרוםות הפסיכיאטריות אמורות, אם בכלל, להחליש את התסמינים, ולא לפתור שום בעייה.

אני ממש לא מסכים עם כל הבסיסי התיאורטי שלפיו יש בעייה במח שבגללה צריך לקחת תרופות.

בעיניי טיפול ב C.B.T. חשוב יותר מאשר טיפול בתרופות, וכאשר הטיפול מספיק טוב, אז בכלל לא צריך תרופות.

אני חושב שהגישה של הפסיכיאטר נובעת מגישה כללית שהיא נכונה ברגע שמגיע מישהו במצב פסיכוטי לאישפוז כפוי. קודם כל, מרגיעים אותו עם תרופות. התרופות באמת מרגיעות במצבים כאלה די מהר יחסית. ורק אחר כך "יש עם מי לדבר". אני מניח שזו הגישה שלו: קודם כל תהיה ב"איזון תרופתי", ואח"כ לנסות לעזור בדרכים אחרות.

הייתי מציע לך ללכת למטפל אחר שמוכן לתת מייד טיפול ב C.B.T., או לחילופין להבהיר לפסיכיאטר שלך את גישתך בעניין שהיא ממש ממש נכונה.

בהצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדי לקחת כדורים בזמן טיפול CBT? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/08/2013

שילוב של CBT + SSRI או תרופות אחרות אשר מעלות סרוטונין, מהווה את האופציה הטיפולית הטובה ביותר.
    מאוד תלוי בחומרת ההפרעה.
    OCD הרבה פעמים קשור לשינוי בתפקוד גרעין הקאודט CAUDATE במוח, עדות לירידה ב SPECT או MRI פונקציונלי, לכן יש צורך בדר'כ לטיפול תרופתי ממושך, אך לעתים, כאשר הבעיה לא מאז הילדות ומופיע בגיל מאוחר יחסית, בהחלט יש סיכוי להיפתר מהתרופות ובהמשך מהשיחות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ברוריה
    29/08/2013

שלום,
    מסכימה איתך לגמרי! בטיפול CBT (ולמעשה גם בחיים...) את רוצה להיות מחוברת כמה שיותר לרגשות ולמחשבות האמיתיים שלך, ללא התערבות כימית מלאכותית.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו