מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוים במצב רוחמאור01/09/2013
סכיזופרן בן 32 עובד יש חברים , חברה לא .
שינוים במצב רוח תכופים . לרוב מצב רוח ירוד .
אינטלגנציה גבוהה . תופס מהר ( כמו שאחרים מעידים עלי ) .
רצון להתקדם ללמוד לימודים גבוהים .
אמצעי במשפחה גר בבית . מקבל אינווגה 6 מ"ג .
איך שאני זוכר מאז שכל ההתפרצות הזאת החלה , מצבי הרוח שלי היו 90% ירודים .
תחושת חוסר ערך . התבדלות מן השאר . נטייה לדיכאון .
ולצד זה מודעות ליכולות ול"שכל " . ראש על הכתפיים . ויצר הישרדות .
אני שואל מה עושים במקרה כזה אני כבר מקבל תרופות ולמרות זאת המצבי רוח שלי מיאשים אותי וגורמים לי להשאר במקום ולא להתקדם . ? .
אני לא בטוח אבל חושב שכל הכימיה הזאת במוח וגם התרופות לא ממש מועילות למצבי הרוח . רוצה להפסיק אבל יודע שאני לא יכול .
ואל תציעו לי אנוש כי זה עלבון . רוב האנשים שם לא עובדים , נתמכים ( לא שזה רע ) .
ואני לא מתחבר לנישה הזאת .
בבקשה עצות הרופאים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
נחמה02/09/2013שלום גיא,
לפסיכיאטריה אין כלים אובייקטיביים לאבחן הפרעות נפש, לכן אין להם גם אפשרות לאבחן מתי אדם "נרפא". למעשה כדורים פסיכיאטריים אינם מרפאים, כל הטיפול הוא סימפטומטי לחלוטין.
יותר מכך, אין כל הוכחה כי קיימת מחלה אורגנית. אם היתה מחלה אורגנית במוח, היית נשלח לנוירולוג כדי לטפל בזה. פסיכיאטרים לא מטפלים בגוף.
אז למעשה, אתה יכול שלא להסכים עם האבחנות שקיבלת. אתה יכול גם לבחור לרדת מכל הכדורים.
אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה, תזונה נכונה (הרבה פירות, ירקות, פחות סוכרים ובצק לבן) עוזרים משמעותית לשמירה על מצב גופני ונפשי טוב.
חפש בגוגל את הסרט התיעוד "רווח קטלני" למידע נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים גבוהים - בחברה הנורמטיבית
שמוליק02/09/2013שלום גיא.
עד כמה שידוע לי, אין באמת איזו מסגרת של לימודים גבוהים שמיועדת ל"נפגעי" נפש. לימודים גבוהים, זה רק בתוך המסגרות הנורמטיביות.
כדאי שתבדוק מהם זכויותיך בעניין.
על כל פנים. אני מאמין שהחברה צריכה לתת לך את האפשרות להשתלב בה באופן הוגן, ולמצות את היכולות השכליות הגבוהות שלך.
הילחם על זכויותך עד הסוף ואל תרפה.
שנה טובה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה מהדר
גיא02/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוים במצב רוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2013הפיתרון היחיד זה טיפול משולב , תרופתי , פסיכולוגי וסבביתי( שיקום כישור חיים ). המקום הכי טוב , מרפאות ברה''ן ( משרד הבריאות ליד מקום המגורים) או מרפאות חוץ של בית חולים.
מומלץ לישקול סל שיקום, לנסות להשתתף בקבוצות טיפוליות וכו...
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)