עוד שאלה לדר דוידאור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה לדר דוידאור
    מאור
    01/09/2013

שלום
    ע"פי מה אתה מאבחן בן אדם . אם הוא מסוגל להפסיק את הטיפול התרופתי ?
    חוץ מהקרטריונים - אשפוז אחד
    ואחרי חצי שנה אפשר לנסות .
    האם זה שחור ולבן או שיש גוונים באמצע .?

תודה
    נ.ב שמעתי את המתאם טיפול וסכיזופרניה ברדיו ( נט )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה לדר דוידאור

הוספת תגובה

• תשובה שלא תשמע מאף רופא

שמוליק
    02/09/2013

שלום גיא.

התשובה האמיתית והנכונה היא ממש לא שחור לבן.

לי היו ארבעה אישפוזים, ואני מניח שאף רופא לא היה אומר לי להפסיק את התרופות אף פעם. הפסקתי על דעת עצמי, וזה בדיוק מה שעזר לי. תופעות הלוואי הקשות של התרופות הפריעו לי בחיים הרבה יותר מה"בעייה" שניתן לטפל בה בדרכים אחרות הרבה יותר מועילות.

האמת שאתה אף פעם לא תשמע מהרופאים היא שהם כפופים להנחיות ממשרד הבריאות, ורופא שיציע למטופל שלו להפסיק את הטיפול שלא על פי ההנחיות האלה, מסכן את עצמו.

להפסיק או לא? תחליט בעצמך. רק אתה יכול לדעת האם התרופה מועילה יותר או מזיקה יותר. זה עניין אישי ששונה מאדם לאדם.

שנה טובה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

זה כמובן לא שחור ולבן.
    אני בהחלט מציע את האופציה, כן שמוליק, אני הצעתי את האופציה כאשר עבדתי בבית חולים, לאחר אשפוז יחיד ולאחר שנה ואכן היו מקרים שהיה מדובר במקרה חד פעמי והחלמה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ואם יש

גיא
    10/09/2013

יותר מאשפוז אחד , כמו במקרה שלי שלושה אשפוזים אבל שתיים מהם היו על טענות אובדניות והיו כל אחד שבוע .
    ורק אשפוז אחד ,השלישי כמה חודשים עקב פסיכוזה .
    שני הראשונים היו לא קשורים לפסיכוזה .
    זו השאלה שלי אם זה שחור ולבן ?
    האם זה אשפוז אחד ויחיד וטו לא.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי להבהיר את הנושא

שמוליק
    10/09/2013

שלום ד"ר דוידאור.

הפסקת הטיפול התרופתי אחרי אישפוז יחיד והחלמה הוא משהו שעומד בנהלים של משרד הבריאות, אבל אני בטוח שאחרי שני אישפוזים - כמעט ואין מצב.

מה היה איתי, אז היה לי אישפוז אחד בגיל 18, והפסקתי את הטיפול התרופתי על דעת עצמי, ועוד שני אישפוזים כפויים בגיל 29, שאחריהם כמעט כל נסיון לחשוב על הפסקת הטיפול התרופתי בשל הסבל הרב מתופעות הלוואי. כדאי לציין, שניסו לומר שמדבור בסימפטומים שליליים של המחלה מבלי להודות שאלה תופעות לוואי של התרופות...

בסוף החלטתי שאין מה להפסיד. אם אני אפסיק ויהיה לי עוד אישפוז אז מה? בין כה וכה רציתי למות והעיקר שלא לסבול.

החלטתי להפסיק בשלב ראשון את התרופה האנטי-פסיכוטית, ודיברתי על כך אם הפסיכיאטרית, שכמובן התנגדה למהלך, אך כיבדה את ההחלטה. אני בטוח שאף רופא לא היה ממליץ לי להפסיק.

כמה שנים אחרי ההפסקה, ואחרי שהפסיכיאטרית הבינה שזה היה נכון להפסיק את התרופות, אני בטוח שאם אשאל אותה האם היא ההיתה ממליצה להפסיק אילו היה ניתן להחזיר את הגלגל אחורה, היא הייתה אומרת שלא.
    לא בגלל רוע לב, ולא משום שזה לא מהלך נכון, אלא מפני שזה עלול לסבך אותה...

גם לגבי ההפסקה אחרי האישפוז הראשון, מהלך שאחרי האישפוז השני אמרו לי שהוא היה מוטעה, אני לא מתחרט; בכל זאת היו לי 11 שנים של חיים פחות או יותר תקינים, שבעיניי עדיפים על פני להיות זומבי רק כדי לא לעבור עוד אישפוז.

ולכן, אני אומר שמי שסובל מתופעות הלוואי, יכול לחשוב על הכיוון של הפסקת הטיפול התרופתי, שאולי בסופו של דבר ישפר את איכות החיים.

מי שחושב שהתרופות מועילות יותר מתוםעות הלוואי, אין לי שום עניין לנסות לשכנע אותו להפסיק. ובוודאי שמי שלא סובל מתופעות הלוואי - שאין בכל שום עניין.

אין לי שום טענות נגדך. להיפך, אתה נותן לי במה חופשית לשטוח את משנתי בנושא, וגם בראשית הדרך שהייתי מתבטא די בחריפות ובתוקפנות, סבלת אותי.

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו