עשר שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עשר שנים
    מאור
    04/09/2013

עשר שנים שאני בתוך כל הסיפור הזה .
    גיא מתיס גידי שלום כל אלה שמות לאותו בן אדם אני .
    אני בן 32 לפני עשר שנים הייתי תרמילאי ולקחתי סמים והתפלפתי או נכנסתי לפסיכוזה .
    ואחרי זמן מסויים התחלתי טיפולים , כדורים וכו' .
    וכבר אז כשחיפשתי תשובות כל כל הפסיכאטרים נתנו לי הרגשה של שונה !
    ומה אני הייתי בחור מן המניין רגיל , עשיתי צבא ( שרות מלא למי שמפקפק ) ובגלל סמים התייגתי תחת התג " מחלות נפש " .
    אני אומר כל הפסיכארים צריכים לעשות חשבון נפש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עשר שנים

הוספת תגובה

• מסכימה איתך לגמרי!

אביטל
    04/09/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונה זה טוב או רע??

שמוליק
    07/09/2013

שלום לך.

אני ממש מבין את ההרגשה הזו. להיות שונה - זה גורר יחס חשדני מצד החברה, וגורם לבידוד שמקשה מאוד על החיים.

בנקודה הזו אני חושב שהפסיכיאטרים צודקים. מי שלא עבר את החוויה הזו של לקיחת סמים (וגם אני בכלל הזה), לא יוכל להבין עד הסוף את מה שעברת. מהבחינה הזו - אתה בהחלט שונה.

אבל השונות הזו היא לא בהכרח שלילית. הפרשנות של השונות הזו היא חיובית. אתה מתמודד עם הקושי ולא מוותר. בסוף אחרי שתנצח את ה"מחלה" כולם יבינו שאתה גיבור גדול. אני מציע לך להשלים עם השונות הזו ולתת לה אינטרפרטציה חיובית.

המשך להתמודד בעקנות עד שתנצח. הצדק איתך.

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגיד על סמך מה

מאור
    08/09/2013

אתה קובע אני שונה .
    לא נראה לי ששאלתי מישהו אם אני שונה או לא ובמיוחד אני לא צריך את הקביעה שלך .
    אמרת שלא ניסית סמים ! אז מה אתה מתערב בכלל ?!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אם נפגעת מדבריי

שמוליק
    08/09/2013

שלום.

קודם כל אני מבקש את סליחתך אם נפגעת מדבריי.

אני אנסה להסביר למה בדיוק התכוונתי:

בעצם זה שהתנסית עם סמים, ובעוד רוב האוכלוסיה לא התנסת בסמים, זו הייתה כוונתי, ורק לגבי בעניין הזה. זה ממש לא אומר שיש לכך פרשנות שלילית כגון "דפוק". להיפך, אחרי שתנצח את ה"מחלה", המשמעות של זה שהתנסית בסמים היא שאתה גיבור, וזה באמת "שונה" בכך שהשאר אינם גיבורים כמותך.

בהצלחה רבה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה אותך

שירי
    08/09/2013

אל תרגיש שונה, אני עשר שנים גם בחרדות (בת 32) מלקיחה חד פעמית של סם. אומנם לא מצב פסיכוטי אבל חרדה קיצונית וסבל נוראי. אני מבינה אותך. אני רק לפני שנה התחלתי לטפל בעצמי, חייתי שנים בלהסתיר את המצב עד שכבר לא יכלתי. אגיד לך רק דבר אחד, לפני שפניתי לפסיכיאטר עשיתי בירור כדי למצוא פסיכיאטר שמכיר ומטפל באנשים עם בעיות שנוצרו מסמים. ואכן מצאתי כזה, הוא עושה כמיטב יכולתו לעזור לי ולא הרגשתי מעולם שיפוטיות ממנו אלא רק הבנה מלאה. אם אתה רוצה לפנות אליו תאמר לי, אני לא יודעת אם מותר להעביר פה מידע כזה ?

תהייה חזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

שירי
    08/09/2013

למה להרגיש שונה ? תחשוב על כך שרוב האנשים נוצרו להם חרדות ו/או מחלות נפש ללא כל "סיבה" איך אתה חושב הם מרגישים? זו לא נחמה, אבל אצלך זה נוצר ממשהו, שימוש בסמים יכול לפתוח תיבת שרצים, אני נגעתי רק בגראס, ובשנייה שעשיתי את זה כל חיי השתנו הייתי בחורה רגילה לחלוטין שמחה וללא חרדות לפני כן. (ואם יש פה אנשים שמתכוונים עכשיו להתנגד למה שאני אומרת באמירה של "גראס לא מזיק" אז תשמרו את זה לעצמכם בבקשה, כי זה לא נכון, יש אנשים שמישמוש חד פעמי בגראס נמצאים במוסד סגור גם). אני יודעת שזו לא נחמה אבל תזכור למה זה קרה לך, ושאתה לא שונה מאף אחד אחר. יש לך בעייה, ואתה תפתור אותה. מאחלת לך לשנה החדשה שתהייה טובה ומתוקה ומלאה בבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבתי

שמוליק
    09/09/2013

שלום שירי.

אהבתי את מה שכתבת.

אני כנראה טעיתי שהשתמשתי במילה "שונה" שכנראה נ' לא כל כך אהב אותה. אולי הייתי צריך להשתמש במילה אחרת. אולי "מיוחד" היא מילה מתאימה יותר.

על כל פנים, מי שהתנסה בסמים, ובשל כך סובל מבעיות נפשיות, ומנסה להתמודד איתם הוא באמת לא צריך להרגיש איזו נחיתות ביחס ל"נורמליים" שלא התנסו.

ישנם קשיים שצריך להתמודד איתם. אפשר להתמודד איתם ולנצח, ואני בטוח שבסופו של דבר ההתמודדות הזו עושה את הבן אדם יותר טוב.

אני מאחל גם לך שנה טובה והרבה הצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

שירי
    09/09/2013

אני לא חושבת שמי שהחלו לו חרדות ללא קשר לסמים הוא "נורמלי" יותר, מה שניסיתי להראות ל נ זה שהוא יכול להסתכל על זה גם הפוך, "להם" לא קרה כלום ושום סיבה שהכניסה אותם לחרדות, הוא לעומת זאת השתמש בסם, מבחינה הגיונית מי שאמור להרגיש יותר "שונה/לא בסדר" זה כאלו שללא כל סיבה נכנסו לחרדות. כמובן שהם לא שונים, ואף אחד לא שונה והכל בסדר ולגיטימי. אנחנו בני אדם, מגוונים, כל אחד יחיד ומיוחד ולכן גם כנראה לכל אחד מתאים טיפול אחר וצריך להיות חזקים ולהתמיד במטרה למצוא לעצמנו את האיזון התרופתי הנכון. לדעתי אל תרגיש שאמרת משהו לא בסדר שמוליק, כשבנאדם נמצא בחרדות לפעמים כל דבר יכול להכעיס/להפחיד אותו. מבחוץ יכול להיות קשה לנו להבין למה אבל מבחינתו זה ברור לו הייטב.

שנה מבורכת ומתוקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו