האם זו פרנויה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו פרנויה?
    אנונמי
    06/09/2013

הפסקתי ללכת למקום מסויים כי נדמה לי שצוות העובדים של המקום חושב עליי דבים מוזרים ולכן אני חש מבוכה עקב כך. אציין כי יש לי סיבה לחשוב ככה וזה לא סתם פתאומי.
    האם בכל זאת אפשר להגיד שאני פרנואיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו פרנויה?

הוספת תגובה

• דיעה

איתמר
    06/09/2013

שלום לך,
    לי זה נשמע הגיוני ושאין לך מה לדאוג.
    גם מה ש "ניתן לומר" לא צריך להדאיג אותך יותר מדי, אחרים ינסו למצוא בך פגמים, אף אחד לא מושלם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם כן אז מה???

שמוליק
    07/09/2013

שלום יוני.

אני מבין את השאלה, אבלל ממש אין לי מושג מה התכלית של השאלה הזו.

נניח שכן, אז מה???

אם ההתנהגות המוזרה הזו איננה גורמת לסבל, לא לך ולא לסביבתך, אז על פי ההגדרה זו לא הפרעה נפשית; הפרעה נפשית היא התנהגות שחורגת מהנורמות ושגורמת סבל לאדםנ עצמו או לסביבתו.

אם אתה חש בסבל, אז תלך ותטפל בזה, ואם אתה חושב שתרופות יעזרו לך, אז תלך לפסיכיאטר, ואני חושב שזה לא משנה יותר מדיי איזה איבחון הוא ייתן לך.

דעתי האישית היא שהטיפול העיקרי הוא לא ע"י תרופות, אבל כמובן שאינך חייב לקבל את דעתי, ואם אתה חושב שתרופות יעזרו לך, אז לך על זה.

שנה טובה
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו פרנויה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

באם המחשבה מבוססת על עובדות בלבד, אז אין בעיה.
    בכל מקרה באם אתה פונה לפורום כנראה ניש לך ספק בכך...
    יש צורך לברר האם החשדנות ממוקדות ומוגבלות או מלוות ביותר אירועים במהלך היום והחיים.
    באם הספק ממשיך, יש מקום לברר זאת עם איש מקצוע, לא חייב פסיכיאטר, ניתן לפנות לפסיכולוג, עו'ס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו