סרוקוול לחרדה חזקה ו OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרוקוול לחרדה חזקה ו OCD
    שירי
    07/09/2013

שלום, בת 32, סובלת מחרדה חזקה ("קיצונית" עפי הרופא) ו OCD.(ללא מצב פסיכוטי וללא מחלות נפש וכו) מטופלת בפריזמה 60מ"ג מזה 10 חודשים, וזאפה5מ"ג. לא הייה שיפור מספיק והיו הרבה תנודות במצב. לפני חודש הוחלט להפסיק את הזאפה עקב השמנה ושינויים בבדיקות דם. עברתי לסרקוול, כרגע על 175מ"ג (רגיל, לא XR) כבר 3 שבועות (על מינון של 175מג רק מספר ימים) . כשהתחלתי לקחת את הסרקוול, מינון של בערך 50מג, הייה לי שבוע שהרגשתי ממש הטבה. מאז המשכתי לעלות בכמות ויש שוב ירידה חזקה במצב, חרדות, בילבול, חוסר שמחה ורצון לעשות כלום, תחושות פחד, וכו וכו.... אני תוהה האם הגוף (מוח) צריך אולי להתרגל להעלאה במינון הסרקוול? התיכנון של הרופא הוא לנסות לייצב אותי עם הסרקוול, ואז להעלות את הפריזמה למקסימום ואם זה לא יעזור להחליף את הפריזמה. אני מודאגת אבל כי תוהה אם הסרקוול לא מזיק לי? בנוסף להתגברות חרדה ודיכאון יש לי תופעות פיזיות שכוללות דופק גבוה (בין 100 ל 120 כל הזמן מאז שלוקחת סרקוול) כאבים בגוף (ידיים ורגליים) ובעיקר מה שמפריע זה המצב הנפשי כמובן, של אפאטיות כזו, חוסר חשק, חרדה, וכו. האם ייתכן והסרקוול משפיע בהתחלה "לרעה" (כמו למשל תרופות SSRI) וזה יתאזן לאחר כמה שבועות? או שזה שמצבי בירידה אומר שהסרקוול לא עוזר לי?

תודה על הקראיה ומאוד אודה על דעתכם
    ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול לחרדה חזקה ו OCD

הוספת תגובה

• סרוקוול לחרדה חזקה ו OCD - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

סרווקאל בהחלט אפשרות טובה, יש להמתין, בדר'כ חלק מתופעות הלוואי פוחתות או נעלמות במהלך הזמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ואנא ממך הבהרה נוספת

שירי
    09/09/2013

האם בתופעות הלוואי נכלל גם הגברה של החרדה והדיכאון? זה לגיטימי? (כפי שאמרתי, אני רק מס ימים על 175 מג) כדאי לחכות ולתת לזה זמן?

שאלה נוספת, האם זה נהוג להעלות את הפריזמה מעל 60מג?

הרבה תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ואנא ממך הבהרה נוספת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

בהחלט לא מאפיין את הסרווקאל תופעות לוואי שלך חרדה והגברת דיכאון..
    יש לשלול גורמים אחרים...

מעבר ל 60 מ''ג פריזמה , לפעמים יעיל ב OCD , אני אישית לא נוטה לתת מעבר ל 60 , זה לא מינון שכיח ומקובל ובהחלט חריג.

לגבי להמתין או לא לא, יש לברר מול הרופא המטפל, התיאור בהחלט חריג ודורש התייחסות ובירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל...

שירי
    09/09/2013

התנודות במצב שלי (מס ימים טובים יותר ולאחר מכן ימים מאוד קשים) הייה קיים גם לפני לקיחת הסרקוול. (וממשיך עם לקיחתו). הרופא שלי טוען שזה בגלל שאני לא על כמות מספקת של סרקוול ויש להעלות את המינון. האם אני טועה בלהתייעץ אונליין כאשר לא מכירים את המקרה? כי זה גורם לי לבילבול נוסף ואני כעת לא יודעת מה לחשוב. אני מאוד מודה לך על דעתך אבל אולי לא הבהרתי טוב את המצב, החמרה במצב הייתה לי גם לפני לקיחת הסרקוול, אז האם נראה שיש צורך להחליפו? השאלה העיקרית שלי בעצם היא האם אם תוך שבוע מלקיחת מינון מסויים לא חל עדיין שיפור האם זה אומר שזה לא עוזר או שעדיין ייתכן שיפור?

סליחה על ריבוי ההודעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור

שירי
    09/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב... לא מדובר

שירי
    09/09/2013

בהפרעה דו קוטבית, מדובר בחרדה מסוג OCD חזקה מאוד (ללא טקסים והתנהגות אובססיבית רק פחדים אובססיבים, פחדים להשתגע, "הקשבת" ייתר למחשבות ולכל דבר, תחושת ניתוק מהסביבה, תחושת אימה חזקה, חרדה שנוצרה לאחר לקיחה חד פעמית של גראס)... ייתכן ו 200 מג של סרקוול יועילו? המטרה היא שזה קצת ייצב אותי כדי שאהיה במצב סביר להתחיל בהחלפת הפריזמה.

מאוד מאוד מודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה... יום טוב

שירי
    10/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה... יום טוב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2013

בהחלט יש סיכוי שהמינון יספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו