סרוקסט וריספונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרוקסט וריספונד
    רוויטל
    26/03/2008

שלום, בעבר כתבתי הודעה על אימי.
    אתמול היא ביקרה אצל פסיכיאטר אחרי שהיינו בביקור בהול בשלוותה, היא מאובחנת עם OCD ודיכאון משני, כבר 3 שבועות היא לוקחת פרוזאק לאחר שניסתה ציפרלקס שגרם לה לתופעות לוואי נוראיות.
    אתמול הפסיכיאטר שאיתו נפגשה במסגרת קופת חולים כללית שינה לה את הפרוזק לסרוקסט והוסיף לה חצי כדור של ריספונד, אני יודעת שהוא מטפל בהתקפי פסיכוזה אך במינון קטן יכול לסדר מחשבות טורדניות.
    אני לא מבינה מדוע הרופא החליף לה את הפרוזק עוד לפני שהיה בטוח האם זה עוזר או לא, מדוע דווקא סרוקסט? אני יודעת שסרוקסט גורם להשמנה שזה פחד גדול אימי , האם יהיה ניתן לקחת במקומו משהו אחר<?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט וריספונד

הוספת תגובה

• תשובה לרוויטל

ד''ר ערן ואדים הראל
    27/03/2008

לסרוקסאט יש פוטנציאל לגרום להשמנה אם כי הוא לא בהכרח גורם לעלייה במשקל. יכול להיות שבגלל שלא הייתה תגובה בכלל אחרי 3 שבועות או שהייתה החמרה אז הפסיכיאטר חשב על החלפה. ישנן אופציות אחרות אך לשם כך יש להיוועץ ברופא המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

רוויטל
    27/03/2008

האם תצטרך לחכות עכשיו עוד 3 שבועות עד שהסרוקסט יתחיל להפיע?
    כמה זמן מתחילת לקיחת חי כדור של ריספונד ניתן להתחיל לראות שינויים?כמעט כל בוקר אימי חוטפת התקפי חרדה קשים ומבקשת שנבוא להיות איתה, האם זה בסדר שלא תמיד אנחנו יכולים והיא נאלצת להשאר לבד בבית? עד כמה זה מסוכן? מצטערת על הבורות , אבל אני לא מבינה מה הנוכחות של בני משפחה יעזור למצב של התקף חרדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו