מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאניה דיפרסיהשרי08/09/2013
בת 26, מאובחנת עם מאניה דיפרסיה מאז גיל 18. טיפול תרופתי לפעמים עוזר ולפעמים לא. מרגישה שהפסיכיאטר לא מבין אותי והתייאש ממני כבר. האם אני צריכה להתאשפז? איך יודעים שהגיע הזמן לוותר על התרופות כי הן לא עוזרות? כרגע עדיין על תרופות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק09/09/2013שלום יעל.
מה שהכי חשוב אצל מטפל, זה היכולת להבין. אם את מרגישה שהפסיכיאטר לא מבין אותך, אז זה אומר שאת צריכה להחליף אותו, עד שתמצאי מישהו שמבין אותך.
אם מדובר בטיפול בשיחות, אז אפשר גם לנסות ללכת לפסיכולוג. העיקר שיבין אותך.
אם נראה לך שצריך אישפוז, אז זה בסדר; לא צריך לפחד מאישפוז. פשוט תעשי את מה שייתן לך הרגשה טובה.
לגבי הטיפול התרופתי שנראה לך שלא מועיל, אז אני חושב שגישתי העקרונית בעניין ידועה; התרופות באמת שלא אמורות להועיל יותר מדיי. במוצהר הן מטפלות בסימפטומים (אם בכלל), ולא בבעיה עצמה. הדרך הנכונה לטפל בבעיות נפשיות היא ע"י טיפול רגשי, כלומר שיחות C.B.T. פסיכודרמה וכיו"ב. ישנה הסכמה שטיפול המבוסס על תרופות אינו יעיל מספיק, ולדעתי, הטיפול התרופתי הוא משני בחשיבותו, וככל שהטיפולים האחרים טובים יותר, כך יש פחות צורך בתרופות.
השאלה הגדולה היא תועלת מול נזק; אם את חושבת שתופעות הלוואי גורמות לך יותר נזק מאשר תועלת, אז זו סיבה מספיק טובה לחשוב על הפסקה הדרגתית של התרופות.
אף רופא לא ימליץ לך להפסיק כל כך מהר, כי הרופאים כפופים להנחיות של משרד הבריאות, ואם הם פועלים נגד ההנחיות הם מסכנים את עצמם.
אם החלטת להפסיק את הטיפול התרופתי, ולהמשיך באמצעות שיחות בלבד, זה מסיר מהרופא את האחריות.
זה נכון שיש בהפסקה סיכון, אבל צריך לומר את האמת, ולתת למטופל את החירות להחליט בעצמו.
כל טוב ושנה טובה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2013מצטער לשמוע.
כישלון טיפול = מינון תרופה אפטקטיבי ( טווח מקובל בהתאם לתרופה ) לפחות חודשיים ללא שינוי והטבה.
אשפוז= בהחלט אופציה .
כמו כן , ניתן להחליף רופא, חוות דעת נוספת.
יש לזכור, לשם השגת איזון נפשי באופן כללי:
לא מספיק רק תרופות ..
חובה :
דגש ביולוגי ( תרופות, מזון ודיאטה, תוספי מזון, שלילת בעיה גופנית)
דגש פסיכולוגי
דגש סביבתי ( עבודה , שיקום, לימודים, חברה , משפחה , הפחתת גורמי דחק ועוד..)
בטיפול בקליניקה הפרטית שלי, ההצלחה הגדולה ביותר ואף מצבי החלמה ( בחרדה) , שילוב של טיפול תרופתי ושיחות פסיכולוגיות שלי.
ליזכור : ניתן לשפר את איכות החיים, לא לוותר על זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשניכם על התשובות המפורטות
שרי09/09/2013אני שמחה לשמוע שתרופות הן לא האופציה היחידה כי אני בהחלט לא מעוניינת להמשיך איתן וגם לא מרגישה שזה עוזר לי.
יתכן ואחליט להחליף פסיכיאטר או ללכת לפסיכולוג אבל ניסיתי כבר כמה ואני לא יודעת אם שיחות עוזרות לי כי אני מרגישה שזה תמיד מגיע לאותה נקודה ושהכול כבר ידוע לי.
אין עוד טיפול מלבד שיחות ותרופות? ושינוי תזונתי שהזכיר הד"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד הרבה אפשרויות
שמוליק10/09/2013שלום יעל.
יש עוד הרבה טיפולים: C.B.T. פסיכודרמה, תרפיה במוסיקה, באמת שלא חסר.
אבל יש משהו שנראה לי שחשוב לומר אותו על שיחות שאמרת שנראה לך שהן לא עוזרות.
טיפול טוב בשיחות אמור להביא למצב שבו המטופל מצליח להתמודד בכוחות עצמו. זה לא אמור לבוא באופן מיידי, אבל זו צריכה להיות השאיפה. לאט לאט צריך להעלות את היכולת להתמודד עם פחות עזרה מהמטפל.
בכל אחד יש את הכוחות להתמודד, מטפל טוב צריך לעורר את הכוחות האלה.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים אני מרגישה שיש לי את הכוחות
שרי11/09/2013ולפעמים אני מרגישה שלא.. זה מהבהב.. בא והולך..
מנסה לקרוא על שיטות שאולי יצליחו להוציא את זה ממני יותר... קראתי באמת על תרפיה במוזיקה... קראתי גם על משהו שנקרא DTMS, מישהו יכול להסביר לי על זה טיפה יותר, אולי זה יוכל לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)