ניסוי בין תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסוי בין תרופות
    רונן
    09/09/2013

שלום רב,

רציתי לשאול מתי נהוג להשתמש בתרופות SSRI ומתי בתרופות SNRI?
    אני סובל מחרדות ומטופל בציפרלקס, יחד עם זאת סובל מדיכאון בינוני, חוסר יכולת להגיע להנאה וסיפוק בחיים, מצב רוח ירוד.
    הציפרלקס עוזר לי לחרדות קצת אך בשאר הדברים לא מסייע, יחד עם זאת גורם למספר תופעות לוואי מטרידות, כגון ירידה בחשק מיני, בעיות זקפה, השמנה ,עייפות,בעיות ריכוז וזיכרון.
    האם שווה לעבור לSNRI? מתי עדיף להשתמש בSSRI ומתי בSNRI? במצב כמו שלי איזו משפחת תרופה הכי מומלצת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניסוי בין תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - ממש לא הכיוון

שמוליק
    09/09/2013

שלום אסף.

אני מציע לך שלא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות. אין חולק על כך שטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל, ולכן אני מניח שאתה מטופל גם בשיחות או C.B.T. או משהו כזה.

אני מניח שהטיפולים האחרים המבוססים על קשרים אנושיים לא מוצו עד הסוף, וצריך לשפר אותם. ברגע שהטיפולים האחרים יהיו מספיק טובים, אז ממילא יהיה אפשר לחשוב על הפסקת התרופות כי לא יהיה בהם יותר צורך, אבל מדובר בטיפולים שדורשים הרבה עבודה עצמית.

אם התרופות עוזרות לך, והעזרה עולה על חוסר הנוחות מתופעות הלוואי, אז תמשיך לקחת.

יכול להיות שההחלפה התרופתית תועיל ויכול להיות שלא. אין לזה חוקים; כל אחד ואיך שהתרופה משפיעה עליו. אני מציע שלא לתלות בהחלפה התרופתית יותר מדיי תקוות.

שנה טובה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסוי בין תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

SNRI קו שני לאחר כישלון ב SSRI.
    בקליניקה שלי, אני מנסה לברר את התסמונת, פחות על ידי כותרות ואבחנות אלה על ידי המרכיב, ניורופארמקולוגי, האם החוסר בדופאמין, סרוטונין, אדרנלין, וכן מתייחס האם הבעיה המרכזית בעיה גופנית סבביתית וכו..
    לאחר מכן, ניתן לבחור טיפול מתאים.
    לדוגמה, אדם אשר מתלונן על חוסר אנרגיה, אפאטיה, חוסר הנאה, ירידה במוטיבציה וללא חרדה ואימפולסיביות, הייתי בוחר תרופה עם מרכיב דופאמין ואו נוראדנלין ולא SSRI.
    ליזכור שבפסיכיאטיה האבחנה קאטגורית, לפי קבוצות של תסמונות, אך יש חתך רוחבי של תלונות,שלא מאפיינות הפרעה אחת בלבד. חוסר כוחות ואנרגיה לדוגמה: יכול להיות בדיכאון, חרדה, בעיות שינה, ירידה בלחץ הדם, בעיה הורמונלית, בעיה משנית למחלה גופנית סיסטמית ועוד.. זה לא מאפיין רק דיכאון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו