חוסר שקט פיזי בימים האחרונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר שקט פיזי בימים האחרונים
    ניב
    09/09/2013

אני בן 25 (כמעט 26) ולוקח ציפראמיל.
    עד יולי האחרון הייתי על 2 כדורים ביום (כמעט שנתיים במינון הזה). ביולי האחרון הורדתי לכדור-וחצי ובאמצע אוגוסט הורדתי לכדור.
    לאחר ההורדה לכדור היה לי שבוע עם טיפה יותר חוסר שקט מהרגיל, לאחר מכן שבוע+ יציב וסביר לחלוטין, ממש בסדר, אבל לאחר מכן שוב שבוע שבו אני חסר שקט כאשר בכמה הימים האחרונים אני מרגיש לפעמים שכשאני יושב ליד המחשב קשה לי להישאר לשבת ואני חייב לזוז - משהו בי מאוד לא נינוח וזה מרגיש לי די מוזר. אני כאילו "על קוצים". אציין שאני שוחה כל יום אבל הפלא ופלא גם זה פשוט לא עוזר בימים האחרונים.

מה יכולה להיות הסיבה לכך?

אוסיף שבשבוע האחרון עברתי רשמית לטבעונות, מה שהעלה לי קצת את מפלס החרדתיות בנושא הבריאות שאני רגיש אליו מאוד מבחינה נפשית. במיוחד אמא שלי שמלחיצה אותי כל הזמן בנושא הבריאות (בהקשר לטבעונות).

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר שקט פיזי בימים האחרונים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

חובה לשלול אקטיזיה , תופעת לוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו תופעת לוואי של התרופה או של

ניב
    09/09/2013

*ירידה* במינון התרופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי מה זה אומר, מה צריך לעשות

ניב
    09/09/2013

אני מאוד רוצה להפסיק עם התרופה ולכן ביקשתי להוריד ואני מתכוון לבקש מהפסיכיאטרית להוריד לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקשתי ממנה כבר לפני חודש, הרבה לפנ

ניב
    09/09/2013

הרבה לפני שהתחיל החוסר שקט המוזר הזה. והיא אמרה "נוריד לכדור אבל נחכה עכשיו 3 חודשים" ואני ממש רוצה להפסיק מתוך עניין רב וסקרנות לראות איך אני מסתדר בלי תרופות (אחרי 3 וחצי שנים של טיפול) וזה גם משהו שמציק לי ואולי תורם לחוסר שקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקשתי ממנה כבר לפני חודש, הרבה לפנ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

יש צורך לוודא שאכן מדובר באקטיזיה
    באם אכן מדובר בזה, חובה להוריד מינון.
    מומלץ להפחית להימנע ככל שניתן מקפה, משקאות אנרגיה, מתוק, קולה, ממריצים, סמים ואו אלכוהול...

יש צורך בבדיקה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא

ניב
    09/09/2013

שהתור הבא הפנוי רק בעוד 6 ימים.
    ההורדה במינון (מ2 ל1) התבצעה באמצע הקיץ הזה לראשונה מזה שנתיים, אז אולי ההורדה היא הבעיה?
    בנוסף עברו עלי שינויים חיצוניים (מעבר לטבעונות) וחוסר סבלנות (מאוד רוצה להפסיק וולראות איך אני מסתדר בלי) שאולי תרמו לחוסר שקט.

בקיצור - מה כדאי לי לעשות, האם הכי בטוח להפסיק לגמרי (כמו ששמוליק כתב)?
    איך לנהוג לאור השינויים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף תחושת חוסר

ניב
    09/09/2013

הסבלנות והרצון להפסיק לגמרי (המוטיבציה וסקרנות לראות איך אני מסתדר בלי) מאוד חזקה ואני מרגיש כאילו על קוצים שאני לא יכול לחכות יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק לגמרי? אז תפסיק

שמוליק
    09/09/2013

שלום ניב.

הרופאה שלך לא תמליץ לך להפסיק לגנרי כל כך מהר כי אם היא תגיד לך לעשות את זה, וככל הנראה, זה בניגוד לנהלים של משרד הבריאות, אז היא מסכנת את עצמה.

אם נראה לך שאם תפסיק זה יעשה לך טוב, אז תנסה להפסיק. במיוחד אם אתה בטוח בעצמך שאם המצב יחמיר, אז תהיה מוכן לקחת תרופות שוב.

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו