מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחיקת יצר מיני - טרנס'. בתודה!!אני09/09/2013
היי:)
רציתי לשאול: אני טרנסג'נדרית (מזכר לנקבה) האמורה להתחיל בעוד מספרחודשים טיפול הורמונלי (התורות למכון האנדו ארוכים...:) ).
אחת הנקודות המפריעות לי נפשית בצורה קריטית ביותר - עד כדי דיכאון ממשי - היא המיניות והיצריות הגברית שיש בי לצערי (קרי: ריגוש וגירוי מיניים מוגברים ממראה נשי חשוף וכדו', ו"התמגנטות" אוטומטית של העיניים במראה כזה; בעצם "מבט של תאווה" כלפי נשים (כידוע גם, גברים מודדים נשים ונמשכים אליהן בעיקר לפי מראה חיצוני ולא לפי אישיות) או דחף "פריקה" (וחיבור אברי...) וכו' וכו' - וכן כל יתר תסמיני המיניות הגברית...
לא אאריך כאן מדוע זה כ"כ מפריע לי, אוכל רק לומר בקיצור שאחת הסיבות לכך היא בעיית הזהות המגדרית. אם אני חשה אשה, ברור שיהיה לי קונפליקט עצום ביותר לנוכח דחפים ויצרים המבטאים את שיא הגבריות, והרחוקים כרחוק מזרח ממערב מנשיות. זה נותן לי תחושה שאני "כלאיים", וכאמור זה גורם לי לקושי נפשי עצום..
אציין גם שטיפול פסיכולוגי ממש לא עזר (כשם שלא עזר לעצם הקונפליקט המגדרי...)
ובכן, אני מחפשת המלצות לתרופות (במידה וקיימות) שיכולות להביא למצב של מחיקת יצר מיני\תשוקה מינית - בכדי שאוכל לפנות לגורם המתאים במקביל לטיפול ההורמונלי.
חשוב לי לציין שידוע לי שיש סבירות גבוהה שהטיפול ההורמונלי יסייע לכך בצורה מכרעת, אבל כיוון שלא ניתן לצפות זאת מראש (=נאמר לי שההשפעה אינדבדואליתוצריך לראות ולהמתין) אני מעוניינת לדעת מראש על רעיונות נוספים\משלימים, על מנת שאתייעץ על כך בפני הרופאה האנדוקרינית.
אודה מאוד לתשובות!!:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיקת יצר מיני - טרנס'. בתודה!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2013מחיקת ייצר מיני - צעד קיצוני ולא מומלץ.
אני משוכנע שהטיפול ההורמנלי + פסיכולוגי , יכולים לתרום.
לא ברור לי, נשים לסביות לא נמשכות מאוד לנשים ?
למה למחוק ייצר מיני לא ברור ולא בהכרח מומלץ לדעתי.
חייב להיות הוגן ולציין שאין לי ניסיון בטיפול מורכב סביב שינוי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה בהחלט צודק ש...
אני09/09/2013ללסביות יש משיכה מינית לנשים, אבל היא שונה לחלוטין ממשיכה גברית - כפי שראיתי בכמה מאמרים מקצועיים בנידון.
בכל מקרה, יכולתי להסביר יותר, אבל אינני רוצה להטריח לשווא, כי כאמור מכיוון שהמטרה שלי היא לא ייעוץ איך להתמודד עם העניין (את זה כבר עשיתי בטיפול מקצועי שלא עזר, והפסיכולוג הסכים שזה אכן קשור לבעית הזהות המגדרית) אלא רק למצוא המלצות על תרופות.
ובתכל'ס מחיקת יצר מיני היא בהחלט לא מומלצת על פי רוב, אבל במקרה שלי היא מאוד מומלצת לנוכח הקונפליקטים הנגרמים לי מכך!
ולכן אשמח לשמוע כל רעיון אפשרי על מנת להעלותו בפני הגורם הרפואי המתאים!
המון תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה בהחלט צודק ש... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2013מחיקת יצר מיני, כגון "סירוס כימי" יפגע ביעילות הטיפול ההורמונלי.
לא מומלץ , אבל תיאורתי , נוגד פסיכוזה , כגון: רספירדל, במינון מעל 2 מ''ג,
יוביל לארגון המחשבות, רגיעה, תפיסת המציאות באופן טובה יותר
וכן וכן, יש סיכוי לעלייה בפרולקטין, PRL , שידכא את הייצר המיני.
שוב רק תיאוריה , לא מומלץ כטיפול, אני אישית לא הייתי נותן טיפול למטרה הנ''ל שעלול לגרום לתופעות לוואי נוספות ומיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי לציין משהו
אני10/09/2013הטיפול ההורמונלי עושה את 2 הדברים שכתבת = 1. הוא עושה סירוס כימי אחרי תקופה ממושכת (= ע"י חוסמי טוסטסטרון כמו אנדרוקור!), וכן מגדיל את הפרולקטין לרמה נשית (=כל נגזרות ההורמון אסטרוגן).
אז השאלה אם יש טעם לקחת תרופה נוספת שהפעולה שלה היא הגדלת הפרולקטין? כלמר האם הפעולה שלה כלפי יצריות מינית היא רק באמצעות הגדלת הפרולקטין או גם בדרך נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
שמוליק09/09/2013שלום.
נראה לי שהחלטת שאת רוצה תרופות, את נעולה על זה, ולכן מה שצריך לעשות זה להראות לך את הדרך לתרופות.
אינני יודע אם יש באמת תרופות כאלו שזו המטרה המוצהרת שלהן. על כל פנים, מנסיוני האישי תרופות אנטי-פסיכוטיות ואנטי-דיכאוניות מדכאות את היצרים המיניים, ולכן יכול להיות שזה הפתרון, אך זו תופעת לוואי שלהן, וזו אינה המטרה העיקרית.
קשה לי להאמין שיהיה פסיכיאטר שיסכים לתת לך תרופות כאלה כשהמטרה האמיתית היא תופעות הלוואי של התרופה, אבל יכול להיות שיהיה פסיכיאטר כזה. העניין נתון לשיקול דעתו.
יכול להיות שמה שאת צריכה לעשות זה ללכת לפסיכיאטר ולהתלונן על חרדות או דיכאון כדי להשיג את התרופות...
בהצלחה ושנה טובה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)