מינון רטלין, סוג, ואופן השימוש.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון רטלין, סוג, ואופן השימוש.
    מקס
    14/09/2013

שלום, כרגע אני לוקח לפי צורך(כשאני צריך ללמוד) מחשש ששימוש של ריטלין באופן קבוע יגרום לאדפטציה של הגוף לחומר ויגרור צריכה של מינון גבוה יותר - האם זה נכון? או שמה עדיף לצרוך באופן קבוע לאפקטיביות גבוהה יותר?

מינון הריטלין נקבע ע"פ מה? בעבר קראתי שהוא נקבע ע"פ כמות התאים באזור האורביטופרונטלי, כיצד אם כך אני בודק האם המינון הוא מספיק? מה עליי להרגיש? באופן כללי אני לוקח 20 מג של SR ומתחיל לקבל איזשהו פידבק פיזיולוגי לאחר שעתיים בצורה של פה\גרון יבש, קצת קלות ראש וכו.
    מבחינה ביצועית אין לי דרך לבדוק האם המינון אפקטיבי או לא. איזה סממנים יכולים להעיד שהמינון הוא נכון?
    שאלה שלישית היא האם ישנו הבדל בין SR לLA מלבד העובדה שLA עולה פי 10 יותר?
    למי מתאים LA ולמי מתאים SR?

תודה רבה על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

אוהד
    14/09/2013

שלום מקס,
    ריטלין היא תרופה ממריצה (כדור מרץ). מה עדיף - לקחת כדור מרץ באופן קבוע - או רק כשרוצים מרץ? או אולי בכלל לא? את התשובה אתה צריך לתת.
    חפש בגוגל "ריטלין תופעות לוואי".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון רטלין, סוג, ואופן השימוש. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2013

יודעים שזה מינון מתאים = לפי התחושות, שיפור קליני, כאשר זה עובד , פשוט מרגישים.
    LA החלוקה של ריכוז החומר מתון לאורך זמן ללא פיקים ושינויים כמו שיש ב SR לפעמים.
    אני אישית מעדיף לתת LA , אך ניתן לנסות SR , אם המחיר כזה משמעותי, לפעמים עושה את העבודה מעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו