בן חולה סכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חולה סכיזופרניה
    מירי
    21/09/2013

בני בן 37 חולה סכיזופרניה כ-12 שנים, עבר עליות ומורדות במחלתו כיום הוא מאוזן , חי בדירה שכורה ומתפקד , אני מאוד רוצה לגרום לו להכיר בת זוג , לצערי יש לו חוסר ביטחון,
    אני מנסה להראות לו אתרי היכרויות באינטרנט , יש לי תחושה שהוא רוצה אך אין לו די ביטחון, האם יש דרך כלשהי לגרום לו להכיר בת זוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חולה סכיזופרניה

הוספת תגובה

• בן חולה סכיזופרניה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    23/09/2013

שלום מירי,
    הרצון שלך לגרום לבן להכיר בת זוג ולנהל חיי משפחה הוא ברור וטבעי. יחד עם זאת, יש גבול ליכולת של ההורים להשפיע על חייהם של הילדים (גם במקרים בהם הילדים בריאים) ולא תמיד הרצון של ההורים תואם את רצונם של הילדים. יש חשיבות גדולה לאפשר לבן לקבל החלטות באופן עצמאי ובמידה וירצה בכך, לסייע לו ולתת לו את מלוא תמיכה. לא מומלץ להפעיל עליו לחץ או לדרוש ממנו דברים שלא בהכרח מתאימים לו, הדבר עלול במקרים מסויימים להביא אף להחמרה במצב הנפשי. מאחר ואכפת לך ממנו ואת חשה צורך לעזור לו, חשוב שתפני ליעוץ מקצועי כדי ביחד עם איש מקצוע להבין טוב יותר את הקשר ביניכם ולחשוב על הדרכים בהם תוכלי לעזור לבן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו