בן זוג עם סכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זוג עם סכיזופרניה
    לי
    30/09/2013

שלום רב שמי לי ואני בת 27 חבר שלי בן 28. לפני כחצי שנה הוא סיפר לי שהתפרץ לו סכיזופרניה שהיה בן 16.. ואישפזו אותו.. פעם שניה ששוב היה לו התקף זה שהיה בצבא עקב שינוי הכדור (התנדב שנה) ואז שוב אושפז.

הזוגיות שלנו מדהימה!! ואני מאחלת לכולם כזה בן זוג מדהים..
    אק משום מה בימים האחרונים המידע הזה שיש לו סכיזופרניה מציק לי.. עד עכשיו זה כלל לא הציק..

חשוב לי להגיד שכבר 10 שנים הוא מאוזן.. בגלל שלאחרונה אני מוטרדת יותר רצתי לשאול האם יש לי ממה להיות מודאגת? .. בהתחלה פחדתי שזה מדבק והבנתי שלא.. ואחר כך התחלתי לחשוב קדימה.. אם נתחתן וייהיו לנו ילדים ויום אחד הוא יקבל לי התקף?? מה אז?? כל הזמן שאני שואלת על זה הוא אומר שכבר עשר שנים הוא מאוזן..

השאלה שלי היא: מה אני אמורה לעשות עם המידע הזה??

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג עם סכיזופרניה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שיש באמת ממה לדאוג

שמוליק
    30/09/2013

שלום לי.

אמנם זה שהוא עשר שנים "מאוזן", זה לא אומר כלום. לי היה התקף ואישפוז בגיל 18, ואחרי 11 שנים היה שוב פעם התקף, ושמעתי שהיו כאלה שעברו עליהם 20 שנים ויותר בלי התקף, ואז זה פתאום בא...

מה שנראה לי שחשוב להגיד זה שעיקר הבעייה היא לא בחוסר איזון כימי במוח, אלא בעיקר באדם עצמו ובסביבה, וכל עוד הגורמים האלה שהם הם הגורמים העיקריים להתקפים "מנוטרלים", אז באמת שאין מה לדאוג.

אגב, אני רוצה לומר שזה ממש משמח אותי שאת אומרת שיש לך זוגיות טובה. אני מאמין שמי שהתמודד עם התקפים הוא בסופו של דבר גיבור; ההתמודדות עם הסטיגמה החברתית היא הרבה יותר קשה מההתמודדות עם הבעייה עצמה. זה נותן לי תקווה שגם אני אמצא בחורה טובה שתעריך אותי :-)

כל טוב.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שיש באמת ממה לדאוג - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    30/09/2013

שלום לכם
    מסכים עם דבריו של שמוליק ואכן אירועי החיים הינם חשובים להתפתחות התקף.
    יחד עם זאת צריך לזכור שקיים מרכיב גנטי חשוב.
    על פי מחקרים יש סיכוי של 1% לחלות בסכיזופרניה באוכלוסיה הכללית לעומת 10% במידה ואחד מבני הזוג חולים במחלה.
    ז"א 90% בריאים!
    תצליחו בקשר ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו