מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהו הטיפול היעיל לOCD והפרעת קשבנועה01/10/2013
שלום רב,
שמי נועה ואני מאובחנת בOCD, אי שקט , עצבנות יתר והפרעת קשב וריכוז.
טרם מצאתי את הטיפול המתאים למצבי הנפשי ואשמח לדעת איזה טיפול תרופתי יכול לטפל הן בהפרעת קשב והן בOCD? חשוב לי מאוד לדעת את התשובה.
תודה נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלא תקבלי כאן תשובה
שמוליק01/10/2013שלום נועה.
אין באמת דבר כזה טיפול תרופתי טוב ביותר לבעייה נפשית. כל מטופל והתרופות שהכי מתאימות לו. בדרך כלל זה מתברר בניסוי ותהיה, שאת זה הרופא שמכיר את המטופל יכול לעשות בצורה הטובה ביותר. אני מאמין שזו תהיה התשובה הרשמית מהרופא שיענה על שאלתך.
לדעתי האישית, חוסר האיזון הכימי במוח, שאותו התרופות אמרות לסדר, הוא מרכיב די זניח בבעייה, והוא בכלל סימפטום של המרכיבים האחרים של הבעייה הנפשית, ולכן, אני מציע לבדוק האם הטיפול הרגשי (שיחות C.B.T. וכיו"ב) והטיפול במרכיב הסביבתי הם מספיק טובים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על תרופה
נועה01/10/2013היי האמת לא ענית לי כל כך על השאלה. אני כבר ניסיתי בעבר כמה תרופות והפסקתי בגלל תופעות לוואי קשות. השאלה שלי היא האם במקרה זה עדיף לקחת תרופה אנטי דיכאונית לOCD או לקחת תרופה להפרעת קשב? אני רוצה לקבל חוות דעת ואם יש תרופה שיכולה להתאים במצב כזה אשמח לשמוע...
לצערי תשובתך לא עזרה לי ועדיין נותרתי ללא כיוון ופיתרון למצב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, אז כנראה שתקבלי תשובה
שמוליק01/10/2013שלום נועה.
חשבתי שהשאלה שלך הייתה כללית מדיי, ולכן כתבתי שרופא שמכיר את המטופל שלו יכול לדעת מה הטיפול הטוב ביותר, ובאמת שאין בתגובה שלי שום תשובה עניינית.
עכשיו, הבנתי שהשאלה שלך יותר ממוקדת, ואני מניח שהרופאים יענו עליה.
אני לא רופא. אני מטופל שאובחן בדו-קוטבית ואח"כ האיבחון שונה לסכיזו-אפקטיב, ומדובר בבעיות שונות לגמרי מ O.C.D., ולכן, לי אישית אין לא ידע ולא נסיון כדי לענות.
אני בטוח שרופאי הפורום ישמחו לענות על השאלה שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בקשב וריכוז
שי03/10/2013שלום,
קושי בקשב וריכוז יכול לנבוע מOCD ולא בטוח שיש לך הפרעת קשב וריכוז נוירולוגית.
הטיפול לבעיות שהזכרת הוא SSRI במינון גבוה למשל ציפרלקס 30-40 מ"ג + נוגד פסיכוזה במינון נמוך, למשל ריספרדל 1-2 מ"ג. אם יש באמת הפרעת קשב וריכוז אפשר להשתמש בריטלין, אבל לא לפני שמטפלים בOCD כי ריטלין עלול להחמיר אותו ואת האי שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו הטיפול היעיל לOCD והפרעת קשב - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/10/2013שלום רב,
קודם כל, כדאי לציין כי מדובר בשתי הפרעות שונות שמחייבות טיפול והתייחסות שונה, הן מבחינה תרופתית והן מבחינת בחירת סוג הטיפול הפסיכולוגי.
כמו כן, לעיתים, יש קושי להדיל בין שתי ההפרעות ומכאן הרבה פעמים קושי לבחור בטיפול הנכון. במרבית המקרים, בסופו של דבר מגיעים למסקנה כי לא מדובר בשתי הפרעות בו בזמן אלא בהפרעה אחת שהתסמינים שלה מזכירים גם את ההפרעה השניה (בדרך כלל מדובר בהפרעה טורדנית כפייתית ש"מתחפשת" להפרעת קשב וריכוז).
כדי להגיע לטיפול הנכון, חשוב קודם כל לעבור תהליך אבחון מעמיק החל מבדיקה של פסיכיאטר מומחה ועד ביצוע טסטים פסיכולוגיים שיעזרו לאשר את האבחנה הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)