יעילות מינון נמוך של SSRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעילות מינון נמוך של SSRI
    תומר
    04/10/2013

אני מטופל בSSRI ציפרלקס במשך מעל לכשנה, כאשר במהלך התקופה סבלתי מבעיות של חוסר חשק מיני, חוסר זקפה, כמויות קטנות מאוד של שפיכת זרע. עשיתי בדיקת טסטוסטרון ומצאתי כי הרמה שלי ירדה כמעט בחצי מהבדיקה שביצעתי לפני נטילת הציפרלקס, בהתייעצות עם רופא משפחה נאמר לי לנסות לרדת לחצי כדור 5 מ"ג, עברו כמעט שבועיים והחשק המיני שלי עלה פלאים, הזקפה חזרה ועלתה כמות הזרע, תוך כמה זמן אני יכול לדעת האם הגוף שלי יכול להישאר במצב יציב על חצי כדור?(זמן המחזור חיים שלו בדם).
    האם הציפרלקס מוריד את רמות הטסטוסטרון ולכן נגרמה לי ירידה בליבידו ובזקפה?
    האם ייתכן שבהתחלה יופיעו לי תסמיני גמילה כפי שיש למטופלים שמפסיקים ואז המצב יתייצב?(שלא אבהל אם פתאום יופיעו לי קצת תסמינים כאלה ואחזור לקחת 10 מ"ג שוב).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעילות מינון נמוך של SSRI

הוספת תגובה

• שלום תומר

רותם
    04/10/2013

שלום תומר,
    בחנת את האפשרות לרדת לחלוטין מהכדור? אחרי שנה שאתה עליו עוד יש לך סיכוי להיגמל לחלוטין. יותר מאוחר זה ייעשה בלתי אפשרי = תלות לכל החיים בכדור עם תופעות לוואי קשות, ביניהן: הזיות, בלבול, אי שקט, חרדה, אובדן עצמיות, התקפי פאניקה, עצבנות, הפרעות תנועה, הפרעות ראייה, ירידה בלחץ דם בעת שינוי תנוחה, הקאות, יובש בפה, אנורקסיה, שיבוש תפקודי כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בכך הרבה אמת

שמוליק
    06/10/2013

שלום לתומר ולרותם.

אני מסכים עם רותם בכך שהתרופות לא באמת יעילות כל כך.

דיכאון הוא מצב רגשי שחוסר איזון כימי במוח הוא תוצאה של אותו מצב רגשי ולא בעייה העומדת בפני עצמה. מטרתו של הכדור היא לגרום להרגשה טובה יותר, והוא לא אמור לפתור איזו בעייה רפואית אמיתית, ולכן השאלה האם לקחת ובאיזה מינון תלויה בהשפעה של הכדור על ההרגשה.

בגדול זו השאלה העיקרית שיפור בהרגשה מול תופעות לוואי. היכן בדיוק נמצאת נקודת האיזון בין השניים - שאל את עצמך. התשובה נמצאת אצלך ולא אצל הרופא.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות מינון נמוך של SSRI - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2013

בהחלט יש קשר בין ציפראלקס לתפקוד ההורמונלי...
    יש קשר ( מחקרים ראשוניים ועדות קלינית..)
    השפעה על דיכוי הורמונלי של ההורמוניים היפוטאלמוס להיפופיזה
    ירידה ב LH FSH

( כדאי למדוד גם אותם במעבדה )

LH בדר'כ הופך כולסטרול ל - טסטוסטרון
    ציפראלקס ( כנראה גם SSRI פוטנטיים אחרים)
    מדכא ומוריד את LH כמעט לאפס, התוצאה
    עליה בכולסטרול ובמשקל
    ירידה בטסטוסטרון ( עיפות , חולשה, פגיעה בתפקוד המיני)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו