מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת ציפראמיל וחזרת הסימפטומים OCDניב20/10/2013
אני בן 26,
אובחנתי לפני 4 שנים כסובל מ-OCD ובתחילת 2010 התחלתי טיפול בציפראמיל.
במרוצת החודשים העלתי בהדרגה לכדור-וחצי ואח"כ גם ל-2 כדורים. הייתי כמעט שנתיים על 2 ובקיץ האחרון החלטתי שאני רוצה להפסיק - וירדתי ביולי ל-1.5, באוגוסט ל-1, ובאמצע ספטמבר ל-0.5 ואחרי כמה ימים (ב-14.9) הפסקתי לחלוטין.
כן אני יודע שזה לא לפי ההנחיות אבל מאוד רציתי להפסיק כדי לראות איך אני מתמודד לבד וזה היה חשוב לי מאוד. סה"כ הייתי על ציפראמיל במשך 3.5 שנים ונכון לעכשיו אני כבר חודש וקצת ללא הכדורים בכלל.
אני חייב להודות שהופתעתי מהתחושות שחזרו אלי. ידעתי שהסימפטומים יחזרו אבל לא ידעתי שזה עד כדי כך. התחושות בימים האחרונים אכן קשות ואינטנסיביות. אבל, אני מייחס זאת לא רק להפסקת הכדורים אלא גם לנושאים שהשתלטו על חיי לאחרונה:
1. עברתי לטבעונות לפני חודש וחצי והנושא גרם לי למתחים רבים בתקופה האחרונה (פנימיים אצלי, במחשבות) כלפי הסביבה שמבחינתי לפחות "לא רואה" את מה שאני רואה ושקשה לי לראות אותם מהצד ממשיכים 'כרגיל'...
2. אולי גם הפסקת הכדורים הפסיכולוגית משפיעה, ולא רק הכימית. זו השערה שלי. כלומר פלסבו שלילי. ובכלל זה שינוי בפני עצמו וכל שינוי מעורר חרדה.
3. אולי אני נמצא בתקופת גמילה (אפקט של כמו מינון של "מינוס כדור") והמצב בכל מקרה אמור להשתפר בהמשך שלכל הפחות אחזור ל-0 כי המוח יתרגל בחזרה.
אציין שאני מטופל ב-CBT ולאחרונה נכנסתי מאוד חזק לנושא וקראתי המון מאמרים על OCD ועל איך לעזור לעצמך, ואני חדור להט ומוטיבציה להגיע לאפקט הנפשי הבריא - בלי עזרת הכדורים.
אשמח לשמוע את דעתכם על כך, על שלושת ההשערות שלי לגבי חזרת הסימפטומים ועל סיכויי להצליח ומה כדאי לי לעשות בתקופת הניסיון הזו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה:
ניב20/10/2013אתמול בלילה הייתה נקודת השפל מבחינתי שהרגשתי תחושה מוזרה ללא שום תוכן - כלומר, לא על שום מחלה, שום תוכן מפחיד, אבל עדיין מעין תחושה של כמו "ניתוק" כזה וזה היה לי מפחיד בטירוף. מאוד מאוד מפחיד.
אציין שבערב שלפני כן (שלשום) היה לי ויכוח סוער עם אבא שלי על הטבעונות והייתי ממש בסערת רגשות בערב ההוא.
למען האיזון אומר שבימים האחרונים עסקתי מאוד באינטנסיביות בנושא הכימיה של המוח (במאמרים על OCD) ואולי זה מה שהוביל לחרדה המוזרה אתמול. אולי. לא יודע. בכל מקרה כתוצאה מכך החלטתי להגביל מאוד את קריאת המאמרים, גם של OCD וגם של טבעונות ולעשות הכל מעכשיו בצורה מאוד מבוקרת (לדעתי זה גם חלק מטיפול התנהגותי, תקנו אותי אם אני טועה).
וזהו. אשמח לדעתכם לאור ההודעה הראשית ולאור התוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת ציפראמיל וחזרת הסימפטומים OCD - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור21/10/2013שלום ניב,
באופן כללי, הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) הינה הפרעה כרונית עם מהלך משתנה שמתאפיין בתקופות של החמרות והפוגות בתסמינים הפעילים. התסמינים נוטים להחמיר ולבוא לידי ביטוי בתקופות של לחץ.
הפסקת הטיפול התרופתי בפני עצמה עלולה להוות גורם לחץ, ולכן יש סבירות כי התסמינים החמירו הן כתוצאה מהפסקת השפעת התרופה והן כתוצאה מהלחץ עצמו סביב ההחלטה שקיבלת.
טיפול התנהגותי קוגניטיבי עשוי להיות מאוד יעיל במקרהת של OCD ולכן הוא תמיד מומלץ, במיוחד עבור המטופלים בעלי מוטיבציה גבוהה.
ללא בדיקה וללא הערכה פסיכיאטרית לא ניתן לקבוע האם במקרה שלך , ניתן להסתפק בטיפול התנהגותי קוגניטיבי או כדאי להוסיף גם טיפול תרופתי. יש חשיבות עליונה למעקב פסיכיאטרי, בייחוד בתקופות בהן מתקבלות החלטות בנוגע להמשך הטיפול או הפסקתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה על התשובה המפורטת!
ניב21/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת
שמוליק21/10/2013שלום ניב.
להפרעות נפשיות בכלל ול O.C.D. בפרט ישנן הרבה גורמים. אחד מהם הוא בעייה במוח שאותה הטיפול התרופתי אמור לתקן, אולם זה לא הגורם היחידי. לא בכדי, הפסיכיאטרים חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה) כדי לקבל רשיון רופא.
דעתי האישית, היא שהבעייה במוח היא איננה בעייה העומדת בפני עצמה, והיא תוצאה של הבעייה הרגשית, ולכן, הטיפול בבעייה הרגשית אמור בסופו של דבר להביא למצב שבו אין יותר צורך בתרופות.
השאלה היחידה היא האם אכן הגעת למצב כזה, וזה תלוי אך ורק בהרגשה שלך.
לא ממש ברור האם ההחלטה להפסיק נבעה מסבל מתופעות הלוואי או מסיבה אחרת. בעיקרון, כאשר מטופל מתלונן על סבל מתופעות הלוואי, לדעתי, זה מצדיק לחשוב על האפשרות להפסיק את הטיפול התרופתי בניגוד לדעת הרופא, תוך כדי ידעיה של הסיכון הכרוך בכך.
אני אישית, החלטתי על דעת עצמי להפסיק את הטיפול התרופתי לאחר שנים של סבל קשה מתופעות הלוואי שלהן.
יכול להיות שהמעבר לטיבעונות משפיע על מצב הרוח שלך.
לא ברור האם ההחלטה נובעת מעודף משקל או משום שמדובר בתזונה בריאה יותר.
אם הבעייה היא עודף משקל, אז נראה לי שבתור שלב ראשון כדאי להמשיך לאכול את המאכלים הפחות בריאים ולהפחית כמויות, ורק אחר כך לחשוב על מאכלים בריאים יותר. זה גם יותר קל וגם יותר טוב. אכילה מרובה של מאכלים בריאים מזיקה יותר מאכילה מספקת של מאכלים פחות בריאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)