שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    שירלי
    21/10/2013

אני בת 28 מוגדרת עם הפרעת סכיזו-אפקטיב לוקחת בבוקר פרוזאק 1 ודפלפ 200 מיליגרם בבוקר ובערב גיאודון 80 מיליגרם דפלפ 500 מיליגרם ולפעמים עושה לי טוב לקחת 1-2 קלונקס כתום ביום. אבל הבעיה שלי היא שאין לי רגשות. אני חושבת מחשבה והיא לא מעוררת בי שום תחושה בלב אני מודעת לזה ואני תקועה בחיים כבר 4 וחצי שנים .גרה בדיור מוגן עם אנשים שמתמודדים כמוני.נמצאת במפעל מוגן ובגלל שאין רגשות בלב אז אין מוטיבציה להתקדם לעבודה אמיתית וכל מה שיוצא בזה...מה עושים?אשמח לכל תגובה.מעדיפה למייל שלי .תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• על הדיור המוגן

שמוליק
    22/10/2013

שלום שירלי.

אני הייתי במסגרת של דיור מוגן, וזו ממש מסגרת זוועתית, ויכול להיות שזה עצמו מה שגורם לך לחוסר רגישות, ואני אצביע על הנקודות הבעייתיות במסגרת הזו.

בחוזה השכירות שבו נכנסים למסגרת, מתחייבים ליטול תרופות על פי המלצת הרופא המטפל, ואי נטילה של התרופות מהווה הפה יסודית של ההסכם. אמנם, אין בדיקה קפדנית ורק מי שמקבל זריקות (כי כבר לא מאמינים לו שהוא לוקח כדורים), אז מבצעים אחריו מעקב.

יש כאן שאלה עקרונית בדבר זכויות אדם יסודיות. האם מי שחושב שהתרופות מזיקות לו יותר מאשר מועילות לו אינו זכאי לשיקום??

לי אישית, לא הייתה כל כך בעייה מפני שהפסיכיאטרית שטיפלה בי אמרה שהיא תשמור על שתיקה בעניין, אע"פ שהיא הזהירה אותי שהמצב עלול להתדרדר.

מאוחר יותר, היתה הצטיידות (לאחר כשנה וחצי במסגרת) שבגללה נדרשתי להוציא את מוכנת הכביסה ואת מייבש הכביסה שהיו שלי, מפני שהם ישנים מדיי. דרשו ממני לעשות זאת תוך זמן קצר ביותר, מפני שאלה הנהלים של משרד הבריאות. בעיניי, זו הפרה בוטה של זכות הקניין. אם אני גר במסגרת, אז מדוע אסור לי להחזיק בדירה שבה אני גר מכונת כביסה ומייבש עד שאמכור אותם.

על כל פנים, ישנן הנחיות ממשרד הבריאות, שכל מי שעובד במסגרת הזו כפוף להן, והוא לא יעז לעשות שום דבר שנוגד את ההנחיות האלו.

לא נעים לי להגיד, אבל אני משוכנע, שמי שעומד מאחורי ההנחיות האלה, מעוניין שהמשתקמים לא יפריעו לחברה הנורמטיבית, ושיקומם ממש לא מעניין אף אחד.

חלק מהעניין הוא גם לספק אי אילו דברים שבאמת מועילים כדי שהמשתקמים לא יבינו את הדבר ויתקוממו כנגד המערכת.

אני בהחלט מבין את ההרגשה שלך, אבל אני לא יודע אם באמת יש פתרון.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    23/10/2013

צריך לבדוק לעומק מה זה העינין הזה של חוסר רגשות- לעיתים זה קשור לטיפול התרופתי ולעיתים זה קשור להפרעה הנפשית עצמה.......הכי טוב להיתיעץ עם הרופא המטפל שלך כדי להבין מה בידיוק קורה.הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו