הפרעת אישיות גבולית - טיפול תרופתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית - טיפול תרופתי
    ד``ר יונתן דוידאור
    22/10/2013

שלום.
    אני מחפשת פסיכיאטר עם ניסיון בטיפול תרופתי להפרעת אישיות גבולית. יש דבר כזה? אני הולכת לפסיכיאטר שמטפל בסימפטומים אז בשביל המחשבות שרצות לי בראש והרעש הלבן הוא נתן לי ריטלין שעזר לי להתרכז אבל גרם לי לדיסוציאציה. אני מרגישה הזויה. לוסטרל שאני לא מרגישה את ההשפעה שלו כל כך. אפשר לטפל בהפרעה הזאת תרופתית או שאין טעם? אני כבר נואשת, סובלת כל כך ואף אחד לא מבין. אפילו פסיכולוגים ומטפלים לא תמיד מבינים אותי, אני לא מתאימה לתבניות שלהם של חרדה קלאסית או דיכאון קלאסי, וגם הטיפול DBT לא זמין באיזור שלי ומאוד קשה למצוא מטפלים שעובדים בשיטה הזאת.

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הטיפול בהפרעת קשב וריכוז

שי
    22/10/2013

שלום לך,
    אני כותב את התגובה הזאת מתוך מחקר שעשיתי בענין הטיפול התרופתי הפסיכיאטרי.
    ריטלין למירוץ מחשבות רק מחמיר ומעצים אותן, בהיותו מגרה מערכת העצבים המרכזית. הטיפול לאישיות גבולית הוא SSRI (כדוגמת לוסטרל שניסית) + נוגד פסיכוזה אטיפי במינון נמוך (כדוגמת ריספרדל 1-2 מ"ג) + מיצב מצב רוח.
    נוגד הפסיכוזה מוריד את המתח ונוגד את התוקפנות העצמית ומיצב מצב הרוח נוגד גם הוא את התוקפנות העצמית שמתבטאת כידוע בחיתוך בזרועות.
    יתכן שעם הלוסטרל תצטרכי להגיע למינון גבוה כי כתבת שיש לך מחשבות טורדניות ומחשבות טורדניות זו הפרעה שנקראת OCD. מינון גבוה של לוסטרל זה 200-300 מ"ג.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות בכותרת

שי
    22/10/2013

הטיפול בהפרעת אישיות גבולית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תדפוק לי אבחנות דרך האינטרנט

פרח
    22/10/2013

לא הגעתי לכאן שיאבחנו אותי דרך האינטרנט או שימליצו לי על תרופות אלא כדי לשאול האם יש טיפול תרופתי מוכח מחקרית להפרעה גבולית. ריספרדל נתן לי פעם פסיכיאטר שבכלל אמר שיש לי סכיזופרניה הבפרנית וזה גרם לי לחרדות קשות, ישנתי עם סכין מתחת לכרית כי פחדתי שחבר שלי ירצח אותי (זו לא הייתה הזיה הוא באמת אמר משהו כמו "אני רוצה לשתות לך ת'דם כשתשני" כשראינו סרט על ערפדים אבל אני לקחתי את הדברים שלו ברצינות והוא צחק). אני לוקחת סרוקוול בלילה 300 מ"ג וזה אמנם איזן אותי אך גם גרם לי להיות יותר מופנמת. יכול להיות שזה בגלל שזה הרגיל ולא המושהה ואז במשך היום ההשפעה שלו פוחתת וזה גורם לגלים במצב רוח.

ניסיתי סרוקוול XR לתקופה קצרה שבה דווקא הרגשתי בסדר אבל אני התרגלתי שנים להירדם עם הרגיל וה-XR לא הרדים אותי אז לקחתי כדור שינה והתמכרתי לכדורי שינה, הגוף שלי התרגל ולקחתי עוד ועוד כדורי שינה וכשאלה לא פעלו החלפתי מנוקטורנו לזודורם לבונדורמין והתחילו לי התקפי פאניקה בלילה, הייתי בטוחה שאני הולכת למות. הכדורי שינה ליטרלי טיגנו לי את הנוירונים היו לי קצרים, באמצע דיבור, באמצע ישיבה בכיתה פתאום התחילה פאניקה בלי התראה. בוכה פתאום בלי סיבה. בחיים לא היו לי הלוצינציות ובתקופת כדורי שינה היו לי פעמיים-ראיתי גבר בלילה בחדר שלי והדלת הייתה נעולה לא אחד לא יכל להיכנס. אז לכן אני מעדיפה מאוד לא ללכת לפסיכיאטר שלא מבין בזה, ולא לעשות שינויים תרופתיים סתם ככה. אני רוצה מומחה להפרעת אישיות גבולית! למה אין כזה בארץ? למה כל כך קשה למצוא DBT נורמלי? למה פסיכולוגית אומרת לי שהפרעת אישיות גבולית זו סתם כותרת בומבסטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תתייאשי והמשיכי לחפש

שמוליק
    22/10/2013

שלום פרח.

היכולת להבין את המטופל היא המרכיב החשוב ביותר בטיפול נפשי. לדעתי, זה עניין אישי, וכל מטופל צריך למצוא מטפל שטוב לו ושעומד בצרכיו.

אם היו הרבה מטפלים שלא הבינו אותך, אז כנראה שאת מיוחדת (ואני ממש לא מתכוון לומר שמשהו "דפוק" אצלך), ולכן את צריכה למצוא מטפל מיוחד.

בכל אופן, לדעתי, מטפל טוב צריך לתת לך את הכלים להתמודד בעצמך, ורק בהתחלה תצטרכי עזרה צמודה.

אך תתייאשי! המשיכי לחפש מטפל שיש לך איתו כימיה טובה.

בהצלחה רבה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    23/10/2013

לפרח שלום
    בודאי שיש תרופות וטיפולים שעוזרים-במידה ואת לא מרוצה מהטיפול היום אז שווה להיתעץ במרכז רפואי פסיכיאטרי גדול שקרוב לאיזור מגורייך- במסגרת מרפאות חוץ- ברוב המוסדות הללו יש מחלקות ומטפלים המתמחים בהפרעות אישיות-שווה לברר שם- רפואה שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו