בדיקת למדידת תיפקוד הקולטנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת למדידת תיפקוד הקולטנים
    איתן
    23/10/2013

שלום רב אני מטופל בכדורים נוגדי פסיכוזה מדי כמה שנים רציתי לדעת האם יש בדיקה כמו סי טי פט שמראה כמה אחוזים מהקולטנים לדופאמין עדיין בתיפקוד ואם כן איך היא נקראת רופא פסיכיאטר של ילדים ונוער המליץ לי לעשות את הבדיקה הזו לאחר שהתברר כי נתנו לי אבחנה שגויה של סכיזופרניה במקום או סי די איפה היא מבוצעת עלות שלה אם ידוע לכם ואם ניתן לעשות אותה באופן פרטי כי ידוע לי וגם בנוסף אותו פסיכיאטר בזמן שקיבלתי זיפרקסה 10 מג שהיא שוחקת את הקולטנים הוא גם אמר לי שזיפרקסה זה חומר חריף שנשאר במוח עד 3 שנים וזה עושה מעין לובוטמיה כמו ניתוחי הלובוטמיה שבוצעו בשנות ה50 רק באופן כימי.
    עוד שאלה נוספת האם בטרדיב דיסקינזיה יש מתי שהיא קוראת יש שחיקה די ניכרת של הקולטנים במוח לדופאמין .
    וכיצד בא לידי ביטוי השחיקה של הקולטנים לדופאמין אשמח אם תענו בהרחבה בתודה ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת למדידת תיפקוד הקולטנים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2013

בדיקה לפעילות קולטנים ספיציפיים, לא זמינה כחלר רוטיני..
    משתמשים ב SPECT סמן רדיואקטיבי לקולטן דופאמין , DAT , לבדיקת תאי דופאמין בשאלה של מחלת פארקינסון, ראשוני, שניוני, מחלות תנועה אחרות, אך לא בסכיזופרניה.
    זיפרקסה תרופה בטוחה ויעילה, הקשר לנזק מוחי 3 שנים והשוואה לובאקטומיה ממש רחוק מהמציאות.
    טארדיב דיסקינזיה - רגישות יתר לדופאמין, HYPERSENSITIVITY , לאחר חסימה ממושכת על ידי תרופה נוגדת פסיכוזה פוטנטית.
    הטיפול קסאנזין, טאטרהבנזין, אשר משתמשים בן למחלת טיקים ( טורט) וכן הפרעות ניורולוגיות אחרות הכוללות דיסקינזיה...
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו