דופאמין ומחלת הסכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופאמין ומחלת הסכיזופרניה
    איתן
    26/10/2013

יש לי שאלה למה אי אפשר פשוט לפתח תרופה אנטי פסיכוטי שתוריד את רמת הדופאמין במצב פסיכוטי במחלת הסכיזופרניה פשוט ע"י ספיגה במקום חסימה של הקולטנים לדופאמין פשוט לייצר מעין אנטגוניסט שיספוג את הדופאמין ובכך יפחית את הרמה של העודף דופאמין .
    שאלה שנייה באיזה מסילה יש עודף דופאמין פעילות דואפימרגנית במוזלימבית או במסילה המזוקורטיקלית אשמח אם תענו בהסבר מפורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דופאמין ומחלת הסכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2013

קיימת תרופה שמורידה ייצור דופאמין וריכוזו, קסאנזין, טיפול בתופעות לוואי דיסקינזיות קשות.
    הפעילות העודפת קשורה לפעילות בגרעין האקומבנס, באזור מזולימבי.
    הדופאמין חשוב לתפקוד מנטלי תקין.
    תרופות נוגדות פסיכוזה דור 2 , חוסמות קולטן דופאמין וכן קולטן לסרוטונין 2A .
    למזלנו , באזור מיזולימבי אין הרבה קולטנים לסרוטונין 2A , יש יותר באזור מוטורי ואזור פרונטלי, באופן זה , התרופות החדשות מורידות פעילות באזור מזולימבי, ושומרות על דופאמין גבוה יותר באזור מוטורי ופרנטלי ( קורטקלי)- ובעך מונעות תופעות לואי מוטוריות והקשורות למוטיבציה, הנאה וחשיבה...
    באפליקציות שלי לאנדוראיד אני נותן הסברים חלקיים, בהפרעות חרדה, דיכאון ופסיכוזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו