מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת כדורים, תופעות לוואי ועודורד27/10/2013
שלום,
אני בחורה בת 26, בריאה בדר"כ, שסובלת כבר בערך 7-8 שנים מלחץ נפשי, דאגות, מחשבות טורדניות ונטייה לעצבים.
לפני כשנה וחצי, בהמלצת רופאת המשפחה שלי, התחלתי לקחת ציפרלקס במינון הכי נמוך, פעם ביום. הכדורים עשו לי מאד טוב והחלישו באופן משמעותי את אותן תופעות שציינתי.
במהלך השנה האחרונה, נכנסתי לזוגיות רצינית ויציבה ונוכחתי לגלות שהחשק המיני שלי נחלש משמעותית - מה שלדעתי קרה בעקבות הציפרלקס.
הלכתי להתייעצות עם פסיכיאטרית שהחליפה לי את הכדורים ומעתה אני לוקחת ויפקס, במינון של 75 מ"ג לעשרה ימים הראשונים ולאחר מכן 150 מ"ג.
במהלך עשרה הימים הראשונים מצבי הנפשי הדרדר והרגשתי לא טוב, אך מאחר ואני מודעת לכך שעלולות להיות תופעות לוואי המתנתי בסבלנות והתמודדתי.
בנוסף לכך, יש לי גלים של כאבי ראש, שאני לא בטוחה אם הם חלק מתופעות הלוואי, או אולי סתם נובעים משינויי מזג אוויר וכדומה.
נכון להיום אני נוטלת ויפקס בר כמעט שבועיים. ניסיתי לתפו את הרופאה שהחליפה לי את הכדורים אך לצערי היא איננה עונה, ולכן אני כותבת כאן, עד שאצליח להשיג אותה.
האם לדעתכם התופעות שציינתי קשורות להחלפת הכדורים? במידה וכן, האם זה נורמלי ונפוץ? עד איזה פרק זמן זה סביר ומתי כאבי הראש והתחושות הנפשיות הלא טובות ייעלמו והגוף יתייצב מחדש?
אודה לתשובותיכם,
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שכדאי וחשוב לדעת
שמוליק28/10/2013שלום ורד.
ישנה נקודה חשובה שאני מבקש להעלות. התרופות אינן אמורות לפתןר איזו בעייה אמיתית. קשיים נפשיים גורמים לחוסר איזון כימי במוח, אך זו אינה בעייה שעומדת בפני עצמה.
מטרת התרופות היא לשפר את ההרגשה שלך. אם התרופות עושות את ההיפך הגמור, או שבגלל תופעות הלוואי שלהן הנזק מרובה על התועלת, אז אפשר לחשות על הפסקה הדרגתית של התרופות.
יכול להיות שתוך כדי לקיחת התרופות, היו גורמים נוספים שהיטיבו את מצבך, כך שיכול להיות שאת בכלל לא צריכה תרופות. על כל פנים, המדד האמיתי הוא ההרגשה שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק שלום
ורד28/10/2013תודה על תגובתך,
אך לא קיבלתי מענה רלוונטי על השאלה עצמה.
אם להמשיך או להפסיק עם הכדורים זו שאלה אחת, אבל האם תופעות הלוואי שפירטתי הגיוניות לסיטואציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת כדורים, תופעות לוואי ועוד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2013בהחלט שכיח במהלך שינוי מינון ואו תרופות, בדר'כ חולף בין ימים ספורים למספר שבועות. בכל מקרה חשוב לעדכן את הרופא המטפל ולהתייעץ בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)