החלפת כדורים, תופעות לוואי ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת כדורים, תופעות לוואי ועוד
    ורד
    27/10/2013

שלום,

אני בחורה בת 26, בריאה בדר"כ, שסובלת כבר בערך 7-8 שנים מלחץ נפשי, דאגות, מחשבות טורדניות ונטייה לעצבים.
    לפני כשנה וחצי, בהמלצת רופאת המשפחה שלי, התחלתי לקחת ציפרלקס במינון הכי נמוך, פעם ביום. הכדורים עשו לי מאד טוב והחלישו באופן משמעותי את אותן תופעות שציינתי.
    במהלך השנה האחרונה, נכנסתי לזוגיות רצינית ויציבה ונוכחתי לגלות שהחשק המיני שלי נחלש משמעותית - מה שלדעתי קרה בעקבות הציפרלקס.
    הלכתי להתייעצות עם פסיכיאטרית שהחליפה לי את הכדורים ומעתה אני לוקחת ויפקס, במינון של 75 מ"ג לעשרה ימים הראשונים ולאחר מכן 150 מ"ג.
    במהלך עשרה הימים הראשונים מצבי הנפשי הדרדר והרגשתי לא טוב, אך מאחר ואני מודעת לכך שעלולות להיות תופעות לוואי המתנתי בסבלנות והתמודדתי.
    בנוסף לכך, יש לי גלים של כאבי ראש, שאני לא בטוחה אם הם חלק מתופעות הלוואי, או אולי סתם נובעים משינויי מזג אוויר וכדומה.
    נכון להיום אני נוטלת ויפקס בר כמעט שבועיים. ניסיתי לתפו את הרופאה שהחליפה לי את הכדורים אך לצערי היא איננה עונה, ולכן אני כותבת כאן, עד שאצליח להשיג אותה.
    האם לדעתכם התופעות שציינתי קשורות להחלפת הכדורים? במידה וכן, האם זה נורמלי ונפוץ? עד איזה פרק זמן זה סביר ומתי כאבי הראש והתחושות הנפשיות הלא טובות ייעלמו והגוף יתייצב מחדש?

אודה לתשובותיכם,
    ורד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משהו שכדאי וחשוב לדעת

שמוליק
    28/10/2013

שלום ורד.

ישנה נקודה חשובה שאני מבקש להעלות. התרופות אינן אמורות לפתןר איזו בעייה אמיתית. קשיים נפשיים גורמים לחוסר איזון כימי במוח, אך זו אינה בעייה שעומדת בפני עצמה.

מטרת התרופות היא לשפר את ההרגשה שלך. אם התרופות עושות את ההיפך הגמור, או שבגלל תופעות הלוואי שלהן הנזק מרובה על התועלת, אז אפשר לחשות על הפסקה הדרגתית של התרופות.

יכול להיות שתוך כדי לקיחת התרופות, היו גורמים נוספים שהיטיבו את מצבך, כך שיכול להיות שאת בכלל לא צריכה תרופות. על כל פנים, המדד האמיתי הוא ההרגשה שלך.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק שלום

ורד
    28/10/2013

תודה על תגובתך,
    אך לא קיבלתי מענה רלוונטי על השאלה עצמה.
    אם להמשיך או להפסיק עם הכדורים זו שאלה אחת, אבל האם תופעות הלוואי שפירטתי הגיוניות לסיטואציה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת כדורים, תופעות לוואי ועוד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2013

בהחלט שכיח במהלך שינוי מינון ואו תרופות, בדר'כ חולף בין ימים ספורים למספר שבועות. בכל מקרה חשוב לעדכן את הרופא המטפל ולהתייעץ בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו