מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשמוליקניב29/10/2013
כתבתי כאן לפני כמה ימים על הפסקת ציפרמיל וחזרת סימפטומי OCD.
אני מזדהה מאוד עם דרך החשיבה שלך וגם מסכים איתה.
לשאלתך אין לי עודף משקל (אני במשקל מתחת לממוצע). הייתי 3 וחצי שנים על ציפרמיל, ביולי האחרון הורדתי ל-1.5, באוגוסט ל-1, באמצע ספט' ל0.5 ואחרי כמה ימים הפסקתי. אני יודע שזה לא הדרגתי מספיק.
בכל מקרה החודש האחרון הוא מהקשים שידעתי - קצב מחשבות גבוה, חרדות קשות ואפילו בכיתי הרבה בסופ"ש האחרון (יש לי הרגשה שמצאתי את הגרעין הרגשי - בסוף השבוע שיתפתי את התחושות הקשות ובשלושת הימים האחרונים אני מרגיש שזה אמנם עדיין לא אידאלי אבל התחושה הרבה יותר טובה).
ברור לי שהתקופה האחרונה הייתה כמו מינון של מינוס 1/ מינוס 2.
לאחר 8 החודשים הראשונים של הטיפול התרופתי (בסוף קיץ - סתיו 2010) המצב הנפשי הגיע לשיא חיובי. לקראת החורף הייתה ירידה ומאז, אותה תקופה נהדרת שוחזרה פחות ופחות ואפשר לומר שמאמצע 2011 היא כבר לא שוחזרה יותר. מ-2012 ה-2 כדורים ביום כבר הרגישו לי באופן קבוע כמו 0.5. אין לי שום ספק שההשפעה רק הלכה וירדה. אז ברור שאם מפסיקים לגמרי את הכדורים (אני כבר חודש וחצי בלי) זה יהיה סיוט והנפילה אכן הייתה קשה מאוד.
אנשים צריכים להבין שהכדורים הם כלי להדחקה בלבד (וגם לא פועל באותה יעילות לאורך זמן. ההשפעה כן יורדת והמוח כן מתרגל אליהם בשימוש ממושך גם אם זה לא נוח לשמוע) ובטווח הארוך אנשים יהיו חייבים להתמודד *באמת* עם הפחדים שלהם. עלו לי מחשבות שאם המצב יתדרדר שוב לחזור למינון מאוד נמוך ולתקופה מאוד מוגבלת (לא פסלתי לגמרי) אבל בטח ובטח שלא להרגיל את המוח שלי מחדש כי ראיתי עד כמה קשה לצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה:
ניב29/10/2013בסוף 2010 העלתי ל-1.5 ובסוף 2011 העלתי ל-2 (והשיא היה מינון של 2 כדורים ואיתו נשארתי עד הקיץ האחרון). אפילו במינונים כאלה, השיא החיובי המצב הנפשי לא היה שם אלא היה דווקא כשלקחתי רק כדור 1 אחרי שלושת-רבעי שנה של טיפול.
אם זה לא התרגלות/סבילות/התמכרות אז אני לא יודע מה כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)