1 מ"ג ריספרדל להפרעת אישיות גבולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 1 מ"ג ריספרדל להפרעת אישיות גבולית
    רוני
    02/11/2013

שלום,

קרוב לחודשיים אני נוטל ריספרדל 1 מ"ג, אני גבוהה 1.87. שוקל 94 ק"ג, מתעייף מהר מאד ממאמץ פיסי כגון:הליכה, או הרמת דברים כבדים,מרגיש סחרחורת ודפיקות לב.. פיסית הייתי בחור בריא, אולם לא בכושר בכלל. עבדתי כנהג. האם הסחרחורת ודפיקות לב בזמן המאמץ קשורות לתרופה ריספרדל? אגב: אני בן 28. התרופה ניתנה לי כאבחנה להפרעת אישיות גבולית. (כושר שיפוט לקוי)

תודה רבה לתשומת הלב

רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יכול להיות שכן.

שמוליק
    03/11/2013

תופעות הלוואי האלו זכורות לי היטב בזמן שאני לקחתי ריספרדל...

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשמוליק

רוני
    03/11/2013

ומה עשית? הפסקת? האם זה מסוכן מה שקורה לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    04/11/2013

שלום רוני.

אני הפסקתי את הטיפול התרופתי (כמובן בהדרגה), בגלל הסבל הנוראי מתופעות הלוואי, אבל התופעות הקשות היו עייפות חזקה וליקוי קשה בתיפקוד.

באופן עקרוני, על פי התיאוריה הרווחת של הפסיכיאטריה חוסר איזון כימי במוח שאותו התרופות אמורות לפתור הוא רק אחד מהמרכיבים של הבעייה. דעתי האישית היא שחוסר האיזון נובע מהמרכיבים האחרים של הבעייה, ולא מדובר בגורם שמהווה בעייה מצד עצמו.

מהסיבה הזו, למי שסובל מתוםעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות, אני בהחלט מעודד מחשבה של הפסקת הטיפול התרופתי אפילו בניגוד להמלצת הרופא המטפל. עם זאת, מי שאינו מרגיש סבל מתופעות הלוואי, אין לי שום עניין לעודד אותו להפסיק.

צריך לקחת בחשבון שהפסקת הטיפול התרופתי יכולה גם להחמיר את המצב, וצריך לנקוט אמצעי זהירות כדי שאם המצב יחמיר, אז יהיה ניתן לחזור לטיפול התרופתי לפני שיקרה משהו חמור.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1 מ"ג ריספרדל להפרעת אישיות גבולית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/11/2013

יש צורך בבדיקה גופניץ
    לחץ דם ודופק ( עמידה , שכיבה , שלילת אורטוסטאטיזם)
    אקג
    פנה לרופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו