פלאשבקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלאשבקים
    רמי
    04/11/2013

עברתי (בן 40) הרבה בחודשים האחרונים התקף פסיכוזה חמור של בדיעבד התברר כחלק מאיבחון סכיזופרניה. לראשונה בחיי ובפרק זמן קצר הגיעו גם חקירות במשטרה, פיטורין/התפטרות בגין המחלה מהעבודה, אישפוז ברובו בתנאי יום פתוח של שלושה חודשים, הפעלת ביטוח לאומי - 70% נכות זמנית לשנה ופגישות בתקופה האחרונה עם שורת פסיכיאטרים לאחרונה, וגם פסיכולוגים, וכמובן נטילת תרופות (בשלושת החודשים האחרונים רספירדל). כיום - לאחר ארבעה חודשים של יציבות ורגיעה בסביבתי הטבעית (למרות המצוקות שהתעמעמו), ולאחר כחודש משחרור מהאישפוז הפסיכיאטרי (לראשונה), יש לי פלאשבקים לתקופה הגרועה. אני מרבה בסוג של מחשבות בהקיץ, הרהורים על המקומות שהייתי בהם והדברים שעברתי (הועברתי לייתר דיוק) בחודשים האחרונים. שאלתי היא - מה עושים עם הפלאשבקים הללו, שנמשכים כבר כמה שבועות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלאשבקים

הוספת תגובה

• לדבר על זה ולשחרר

שמוליק
    04/11/2013

שלום רמי.

אכן, אישפוז פסיכיאטרי כפוי והתקף פסיכוטי הם בהחלט חוייות מאוד לא נעימות, וזה בסדר גמור שאתה חווה פלשבקים. לדעתי, אתה מחפש משמעות ומנסה להבין מה בדיוק קרה על מנת להבין את עצמך.

לדעתי, מה שיעזור לך זה לשוחח על החוויות האלה, לפרוק את הרגשות העזים שיש לך ובכך לתת סיפוק את יצר הסקרנות.

והכי חשוב, זה לא לפחד להתמודד; לא עם ה"מחלה" ולא עם הסטיגמה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה אם...

רמי
    05/11/2013

תודה על התגובה המבינה. ומה אם אין עם מי לדבר על הארועים שהיו? אני בודד חברתית, לא בטוח שרע לי עם זה, אבל אין עם מי לדבר על הארועים שהיו ועל הפלאשבקים והתובנות "בגילוי העצמי" הזה, למעט המשפחה, שהם לא הכתובת לשיחות נפש כמו אלו, כפי שהצעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לך שיחות?

שמוליק
    05/11/2013

שלום רמי.

עד כמה שידוע לי, חלק מהטיפול בבית החולים אמור לכלול פסיכותרפיה (טיפול בשיחות) ע"י פסיכולוג קליני או פסיכיאטר. אם אתה לא מקבל, אז תנסה לבקש; זה חלק מאוד חשוב בטיפול.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו