ציפרלקס - הפסקת נטילה אחת לכמה שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס - הפסקת נטילה אחת לכמה שבועות
    ד``ר יונתן דוידאור
    05/11/2013

שלום,

כשהייתי בן 19 לקחתי ציפרלקס כדי לטפל בחרדה. הפסקתי לקחת כעבור שנה.

היום אני בן 25 ולפני 3-4 חודשים התחלתי שוב לקחת כי היו לי חרדות שפסקו לאחר שבוע, ולכן הפסקתי לקחת את הציפרלקס כבר לאחר שבוע.

אחרי חודש וחצי שוב הופיעו חרדות ושבתי לקחת את הכדורים.

שאלתי היא כזו:

אם ארגיש שאני בסדר ושאין צורך לקחת עוד את הכדורים, אפשר פשוט להפסיק במכה או שכדאי לרדת לחצי כדור ואז לחצי כדור פעם ביומיים, עד לפהסקה מוחלטת?
    מה הסיכונים שהפסקת הנטילה במכה אחת לאחר כמה שבועות של שימוש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עדיף להפסיק בהגרדה

שמוליק
    05/11/2013

שלום.

מנסיוני האישי, הפסקה במכה עלולה לגרום לתחושות לא נעימות כגון מעין סחרחורת, ולכן מומלץ להפסיק בהדרגה.

רק כדאי לציין שהפסקתי תרופה אנטי-פסיכוטית, אבל הפסקה צל תרופה אנטי-דיכאונית במכה עלולה לגרום לתופעות אחרות.

כל טוב.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מתי
    06/11/2013

שמוליק מה המייל שלך . תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    06/11/2013

צורת הלקיחה שלך של הכדורים ממש ממש לא נכונה. אם תמשיך ככה בסופו של דבר תגרום לכך שהגוף שלך יפסיק להגיב לתרופות הללו. אלו תרופות שצריך לקחת בצורה מאוד מסוימת ומוגדרת-תיתיעץ בבקשה עם רופא מומחה שידריך אותך לגבי המשך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו