מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשפוזאנונימית07/11/2013
אני בת 16. הייתי אצל פסיכיאטר אחרי הפנייה מהפסיכולוגית שלי, בגלל חודש של בעיות בתפקוד שלי.
הפסיכיאטר אבחן שאני פסיכוטית עם הפרעות חרדה קשות ושאני חייבת להתאשפז לפחות חודש אשפוז מלא.
השיחה איתו הייתה קצרה מידי, אבל אני די בטוחה והפסיכולוגית גם חושבת ככה, שיש לי גם דיכאון, אני מרגישה רע, בלי תקווה, חושבת על להתאבד ובוכה הרבה גם בלי קשר למי שאני מפחדת ממנו.
ההורים שלי מפחדים לאשפז אותי ומפחדים מההיחשפות שלי לילדים שאני אהיה באשפוז איתם.
אז אני רוצה לדעת מה קורה באשפוז, ומה אני צריכה לקחת איתי לשם..
יהיו שם ילדים אלימים שיוכלו לפגוע בי או להפחיד אותי? אני מאוד סגורה ושקטה ואנשים כאלה מפחידים אותי. הטיפול בפסיכוזה-חרדות-דיכאון יהיה קשה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אמור להיות המוצא האחרון
שמוליק08/11/2013שלום.
במחלקה סגורה יכולים להיות נערים אלימים. עד כמה שידוע לי, בכל מרכז לבריאות הנפש ישנה מחלקה אחת של נוער וחלקם נמצאים בה בתנאים סגורים וחלקם בתנאים פתוחים.
בכל אופן, מה שטוב באישפוז, על פי הנסיון האישי שלי, הוא ששמה כולם באים לשם עם התמודדויות, ולא מרגישים שם שונים מכולם, וגם הצוות מתייחסים בדרך כלל בכבוד למטופלים ולא מנסים ללעוג להם כפי שקורה מחוץ לבית החולים.
ההשלכות של האישפוז לעתיד, הן לא כל כך חמורות. ניתן להתמודד איתן. הקושי הכי גדול הוא להתמודד עם סטיגמה חברתית.
ישנו דבר אחד שאני ממש לא חסיד גדול שלו, והוא הטיפול התרופתי. לדעתי, חוסר איזון כימי במוח הוא סימטום של שאר המרכיבים של הבעייה הנפשית, והרבה פעמים בגלל תופעות הלוואי, הנזק גדול מהתועלת.
בבית חולים אין אפשרות כזו להחליט שלא רוצים לקחת תרופות. מי שלא רוצה (ונמצא באישפוז בהסכמה) מנסים לשכנע, אבל אם הוא מתעקש, אז משחררים אותו.
אני חושב שאם את מרגישה בצורך ביחס הוגן ומתחשב, אז זה יכול להיות רעיון טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשפוז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2013האשפוז בסך הכל מוגן, ניתן לבקש סיור מאחות אחראית במחלקה, לשם הכרה והפחתת חרדות, תנסו לדבר ולתאם ביקור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)