שתי אחיות שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי אחיות שלי
    טלי
    30/03/2008

שלום רב לרופאים,
    אחותי חזרה לפני שנתיים מהודו עם סימפטומים פסיכוטים. אחרי טיפול באנטיפסיכוטיים המצב התייצב והרופא אמר שלא צריך לדאוג שזו מחלת נפש שתחזור , כי הרקע הוא שימוש בחומרים.
    אבל: לפני שלושה חודשים אחותי הקטנה קיבלה סטרואידים (120 מ"ג) ונכנסה למצב פסיכוטי גם היא. גם היא מטופלת כעת באנטיפסיכוטים (רדזיל).
    שאלתי: האם העובדה שזה קרה לשתי אחיות מרמז אולי על בעיה יותר חמורה (כמו סכיזופרניה)? האם גם אני בסיכון? תודה רבה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי אחיות שלי

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    31/03/2008

סטרואידים ידועים כבעלי פוטנציאל לעורר מצבים פסיכוטים. ידוע כי יש אנשים בעלי נטייה לפתח מצבים פסיכוטיים במצבי דחק. שימוש בסמים או שימוש בסטרואידים מהווים מצבי דחק. לנטייה זו לפתח פסיכוזה יש מרכיב גנטי מסויים אם כי המרכיב הגנטי הינו חלש. לגבייך זה אומר שמומלץ לך להיזהר יתר זהירות משימוש בסמים מסוגים שונים. לייעוץ נרחב יותר יש לפנות לפסיכיאטר שמטפל באחיותייך.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התשובה המפורטת!

טלי
    01/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו