התאמת תרופות במאניה דפרסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאמת תרופות במאניה דפרסיה
    אנונימי
    12/11/2013

שלום. בשלוש השנים האחרונות אני סובלת מתנודות קשות במצב הרוח. עברתי שני התקפי מאניה חריפים שבגינם אישפזו אותי בכפייה. הדיכאון והחרדות לא איחרו לבוא ועוצמתם הייתה מזוויעה. היום אני סוף סוף בתהליכי השלמה עם המחלה וחלק נכבד מכך הוא בזכות התאמת כדור שמייצב את מצב הרוח-למיקטל. עברתי סדרה של ניסויים מיגעים בתהליך התאמת הכדור והמינון המתאימים. באמת ניסיתי "מכל טוב" הכדורים המגוונים והקוקטלים השונים עד שנמצא כדור שמחזיק אותי יציבה אבל עם קצוות של דיכאון וחרדות חברתיות קשות. אני במעקב פסיכיאטרי כפוי ואני מודה על כך ומעריכה את הרופאה שלי אך יש לי ספק לגבי המלצת המשך הטיפול במצבי וזאת מכיוון שאני מודעת למורכבותו של מצבי הנפשי והגישות השונות לטפל בו. ההמלצה של הרופאה היא שאוסיף ללמיקטל כדור אנטי דיכאוני וחרדתי על מנת להקל על הסבל שאני שרויה בו. אני חוששת מאוד מכיוון שכדורים אנטי דיכאונים עוררו אצלי התקפי מאניה בעבר אך כשהם הופיעו לא נטלתי מייצבים לכן הפסיכיאטרית מאמינה שהשילוב בין שני סוגי התרופות ישפר את מצבי. אני משערת שאומנם הכדור האנטי דיכאוני יכול להוסיף איכות נוספת ונשכחת לחיי ואולי אף להפיג לי את החרדה החברתית לגמרי אך מנגד אני לא אוכל לעמוד בהשלכות של התקף מאני נוסף ואני יודעת שכשהוא מתחיל להגיע כבר אין מי עם לדבר... אני בהתלבטות רצינית לגבי המשך הטיפול. את מייצב המצב רוח לעולם לא אפסיק לקחת בוודאות כמעט מוחלטת. איני יודעת אם כדאי לי לקחת את הכדור האנטי דיכאוני שעלול לעורר מאניה??? אני יודעת שניתן לשלב לשילוש האידאלי במצבי של מייצב אנטי פסיכוטי ואנטי דיכאוני אך הכדורים האנטי פסיכוטיים מנטרלים אותי לחלוטין ולכן לא אוכל לקחת אותם. ניסיתי כמעט את כל סוגי הכדורים האפשריים והאפקט שלהם היה רק שלילי לכן הוחלט להפסיק לי אותם. אשמח אם מומחה יציג לי את דעתו הכללית לגבי שילוב מייצב מצב רוח עם כדור אנטי דיכאוני. אציין שנית כשהאפיזודה המאנית מגיעה איני מודעת אלייה ואני מרחיקה ממני באופן לא מודע את כל מי שיכול לעזור לי לצאת ממנה כך שגם אם הסימפטומים המאנים יגיעו סביר להניח שכבר יהיה מאוחר מדי. מה עדיף להמשיך לסבול במצבים חברתיים שבהם אני מעבירה את רוב יומי בתחושת שיתוק וניתוק אך מנגד אני מתפקדת באופן סביר או לקחת סיכון ענקי בנטילת הכדור האנטי דיכאוני ואולי לשפר את חיי בצורה משמעותית? אני יכולה להישאר במצבי אבל לעולם לא אוכל להגשים את עצמי עם אינטראקציות חברתיות מינימליות ומאולצות אך אולי זה עדיף על פני גלים נוספים שהמחלה הארורה מביאה עימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התאמת תרופות במאניה דפרסיה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    13/11/2013

ראי לעיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו