תופעות לוואי של ציפרולקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי של ציפרולקס
    אמילי
    15/11/2013

אני בת 43, בריאה ונמצאת במשקל תקין, סובלת מתסמונת פיברומיאלגיה מזה 8 שנים. ב3 שנים אחרונות נטלתי משככי כאבים נרקוטיים (טרמדול, טרגין) וכעת אני נמצאת בתהליך גמילה מבוקר.
    כחלק מתהליך הגמילה אני עושה מעבר הדרגתי מטקמדקס לציפרולקס.
    עד לפני חודש נטלתי טרמדקס 300 OD על בסיס יומי, והתחלתי להוריד באופן הדרגתי, כ25% כל שבועיים. כעת הגעתי למינון של 200 מ"ג OD. במקביל לפני כי 10 ימים התחלתי ליטול ציפרולקס 10 מ"ג במטרה להגיע למינון של 20 מ"ג ביום לאחר שאפחית את הטרמדקס ל-100 מ"ג ואז להגמל מטרמדקס לחלוטין ולהשאר רק עם ציפרולקס.

בימים אחרונים אני חווה תשישות רבה עד כדי קושי מוחלט להחזיק את עצמי ערה, מפהקת המון, מרגישה כבדות כללית בגוף ומתעייפת מהר מאוד גם לאחר מאמץ מזערי. האם ניתן להניח שמדובר בתופעות לוואי של ציפרולקס, או תוצאת הגמילה והפחתה במינוני טרמדקס והאם יש צפי שתופעות יחלפו עם הזמן? אציין שאינני חווה תסמיני גמילה אופייניים כמו רעד, הזעה או מצבי רוח משתנים, אלה בעיקר עייפות ותשישות וחוסר יכולת לתפקד, במיוחד בשעות הבוקר. אני מתחילה להרגיש יותר טוב לקראת שעה 12:30 - 13:00. אני נוטלת את הציפרולקס לפני שנה - האם יש משמעות לשעת הנטילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של ציפרולקס

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ציפרולקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

ציפראלקס לא יעיל לטיפול בכאבים,
    ממליץ : סימבאלטה או איקסל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו