הפרעה בי פולארית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה בי פולארית
    אבג
    15/11/2013

הי.
    לא מזמן אובחנתי כבעל הפרעת קשב וריכוז. לאחרונה, ביקרתי אצל פסיכיאטרית בעקבות דכאון והתברר שאני "סובל" מהפרעה בי פולארית.
    נרשמה לי התרופה valporal. נוסף על כך, נאמר שזו עשויה לייצב את מצב הרוח.

הואיל ונתבקשתי לרכוש התרופה,אשמח אם תוכלו לסייע לי במידע על השפעותיה המדויקות.
    הרעיון היה ללכת במטרה לקבל דבר מה שיוכל לסייע לשמר\לשלוט ואף להגביר את פעילות החלק השני, ללא הדכאון. אך לאכזבתי, התוודע לי שהדבר בעייתי.

ברשותכם, אבקש את עזרתכם בנושא, כאשר תוכלו להפנות אותי לכל אדם\חוקר\רופא שיוכל לסייע לי בהגברת פעילות החלק השני ו\או לכל דבר אחר כגון ספרים, מחקרים, מאמרים אקדמיים, ניסויים שנערכים בבני אדם או כאלה שנערכו בעבר ותועדו, בהקשר הזה ובהקשר הגברת פעילות המוח.

תודה :)))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה בי פולארית

הוספת תגובה

• כמה דברים נוספים.

אבג
    17/11/2013

נתקלתי במאמר בו נכתב על מייצבי מצב רוח ודפלפט\ואלפורל.
    במאמר נרמז שהמוזכרים פוגעים בפעילות הקוגניטיבית בטווח המידי ובתפקוד המוח לטווח הרחוק. האם ניתן לשלול על הסף את הטענות הללו?

דבר נוסף, בעבר לפני שאובחנתי, ערכתי ניסוי באמצעות MDMA במינונים משתנים במטרה להפחית הדיכאון ולעורר פעילות החלק השני.
    אולם חרף הנזקים הנגרמים למוח כתוצאה מהשימוש נאלצתי להפסיק לחלוטין. מה שמביא אותי לשאול על ריטלין.
    כאשר הנני נוטל ריטלין כיום, השפעותיו זהות להשפעותיו של ה MDMA, רק העוצמות פחותות משמעותית. שאלתי היא, למרות השוני במבנה הכימי הקיים בין ה 2.
    האם ניתן לשלול באופן גורף גרימת נזק למוח, בכל צורה שהיא, מידי ו\או לטווח הארוך, עקב שימוש במתילפנידאט בדומה ל MDMA?

ברשותכם, שאלה נוספת. התקשורת שלי עם אנשים לרוב לקויה, לאו דווקא באופן הדיבור. אינני מסוגל להתנהל במצבים חברתיים, כאשר במצבים אלה אני עשוי לחוות הזיה\רגש מוזר בו שריר הזייגומתיק בפני נמתח כפי שקורה בזמן חיוך,
    אך הבטה במראה שוללת את הדבר. אין ביכולתי להחזיק מערכת יחסים תקינה עם בחורה למעלה ממספר שבועות בודדים ואם בכלל.
    למרות הפרעת קשב, אני מוצא עצמי אובססיבי ומתמכר לתחומים הנתפסים בעיני כמאתגרים וזונח את הכל, כשלרוב הדבר מעורר אצלי תשוקה מסוימת, שאליה התייחסתי כ"חלק השני" בהפרעה הבי פולארית.
    לא הצלחתי ללקט מידע לגבי התופעות הללו בהפרעת הבי פולאר, האם הואלפורל מהונדס לטפל גם בהפרעות מסוג זה?

תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה דברים נוספים. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

הטיפול נחשב כמייצב מצב רוח , מניעת מצב מאני , דיכאון ושמירת איזון.
    וואלפורל ( דפאלפט) - משפיעה על ידי חסימת קולטני נתרן במוח, השפעה נוספת ברמה המולקולרית בתוך התא.
    התרופה נחשבת כנוגדת פרכוסים, שכיחה בטיפול באפילפסיה.

פיתחתי אפליקציה חינם,, למכשירי אנדרואיד, הכל בראש - הפרעות במצב הרוח, הורדה מהמרקט של גוגל, יש מידע זמין אודות התרופות ...

נזק בלתי הפיך , כנ''ל, לא סביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, האפליקציה נהדרת. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/11/2013

אין מידע חד משמעי המוכיח נזק למוח מריטאלין..
    התרופה בשימוש נרחב בעולם, נחשבת בטוחה גם בקרב ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחלה

אבג
    20/11/2013

רק רציתי להשב את תשומת לבך, באפליקציה קיימת מן אנימצית לוגו מסתובב כאשר נכנסים לדף פנימי. האנימציה דיי מציקה בעין בזמן הקריאה, אבל אולי זה רק אני :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו