מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לקצת מידע על טיפול פסיכיאטרימאור16/11/2013
שלום.
אני בן 20, סובל כבר שנים מדיכאון עמוק ששיאו היה בין גיל 16 ל-19, שהוביל אותי בסופו של דבר להתמוטטות נפשית ואשפוז. אצל הפסיכיאטר בבית החולים הייתי בדיוק 10 דקות, ואובחנתי כבעל הפרעות אישיות מאשכול ב'.
זו הייתה הפעם הראשונה ששמעתי על המושג "הפרעות אישיות", ומיד אחרי זה הלכתי לקרוא ועולם שלם נגלה לפניי: כל מה שאי פעם עשיתי, כל תכונה בי, כל בעיה בי, הכל היה מתואר שם לפרטי פרטים. תמיד הייתי אדם קיצוני, מתבודד, דכאוני, חכם מדי לאחרים, קשה ועקשן, מאוהב בעצמי אך עם זאת שונא את עצמי ותמיד בטוח שכולם נגדי ושאני טוב מכולם, וזה מה שגרם לי להבין שיש לי הפרעות אישיות נרקסיסטית, גבולית והיסטריונית. באמת, כל מה שכתוב שם מילה במילה נכון לגביי, ולא סתם נכון, באמת ברמה כזו שזה הורס כל דבר בחיי, מהיחסים עם עצמי, ליחסים עם הוריי, ליחסים עם חבריי והסביבה ועד למערכות יחסים. אני יודע ששמעתם את זה מיליון פעם, יודע שכל אחד קורא קצת ובטוח שיש לו, אבל אני באמת בטוח ב-99% שיש לי את ההפרעות האלה. תמיד העירו לי על כל מה שכתוב שם, תמיד שנאו אותי בגלל זה. הפסיכיאטר נתן לי ציפרלקס, כעבור חודש של שימוש בכדור אחד לא הרגשתי כלום, הוא הכפיל את המינון, וכעבור עוד חודש של מינון כפול עדיין לא הרגשתי כלום, ופשוט הפסקתי במכה. לא הרגשתי שום דבר כי מלכתחילה לא היה כל שינוי.
לאחר מכן, נכנסתי למערכת יחסים שאורכה היה שנה והדיכאון עצמו נעלם לחלוטין, אך התכונות שמתוארות בהפרעות הללו רק החמירו והוקצנו, וזה גרם לאקסית שלי לשנוא אותי ולהעיר לי בלי סוף על כל דבר הכי קטן שעשיתי. עכשיו כשנפרדנו, לא רק שהדיכאון חזר והוא חזק פי שתיים, אלא גם שיש לי מחשבות קיצוניות מאוד ואני סובל סבל שקשה לתאר במילים, ונותרתי מצולק מההערות הבלתי פוסקות שלה, וכל צעד הכי קטן, כל דבר שאני מכניס לפה או כל דבר שאני רואה - אני שומע את הקול שלה בראשי אומר לי את הדברים שהיא הייתה אומרת, או יותר גרוע - קובע מה היא הייתה אומרת אילו הייתה פה.
היה חשוב לי לתת רקע, מן צורך בלתי מוסבר בי, שאכן לא קשור לשאלה עצמה, אבל הייתי חייב, אז בשורה התחתונה, זו השאלה:
אני מחפש פסיכיאטר שבאמת ישב איתי לשיחה של שעתיים-שלוש, וישמע את כל מה שיש לי להגיד, החל מסיפור חיי המלא ועד לפרטים הקטנים ביותר שהיו לי במערכת היחסים, ובאמת ירשום כל דבר ויגיד לי אחת ולתמיד - ולא על הדף - אילו הפרעות אישיות יש לי והאם אני צודק, ובנוסף שירשום לי כדורים טובים שבאמת ישפיעו, שלא כמו הקודמים.
יש פסיכיאטר כזה? כי כל הפסיכיאטרים שיצא לי לשמוע עליהם [בתי חולים, קופות חולים] מקבלים אנשים ל-10 דקות ולא מקשיבים בכלל, וישר רושמים כדורים. אני באמת צריך פסיכיאטר שישפוך אור על הכל ויתן לי תשובה מדוייקת אחת ולתמיד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה
שמוליק16/11/2013שלום מאור.
בשביל לשפוך את כל מה שיש לך בלב, צריך טיפול בשיחות.
פסיכיאטרים חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות. האם בסופו של דבר הם בפועל יטפלו בשיחות או לא - זה כבר עניין אישי שלהם, אבל על כל פנים, ישנה תמימות דעים בין רופאי הפורום שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
אני מציע לך לחפש פסיכותרפיסט טוב. מה זה טוב? זה אומר שאתה מרגיש איתו בנוח. זה לא כל כך משנה אם זה פסיכולוג קליני או פסיכיאטר; יותר חשוב שתרגיש איתו בנוח.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנת את כוונתי
מאור16/11/2013לא ביקשתי טיפול בשיחות; ביקשתי פסיכיאטר שישמע את כל מה שיש לי לומר ויגיד לי אחת ולתמיד אילו הפרעות אישיות יש לי, על סמך סיפור מפורט מאוד וניתוח ההתנהגות. זה אמור לקחת שעתיים-שלוש, לא יותר. אני לא מחפש מפגשים חוזרים, אלא מפגש חד פעמי. ובנוסף, חשוב לי שידע הכל לפני שיבחר אילו כדורים לתת לי. זה הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר אולי לנסות את ד"ר דוידאור
שמוליק16/11/2013שלום מאור.
מצטער. לא נורא גם זה קורה...
על כל פנים, עד כמה שהבנתי ממנו, כך הוא עובד. הוא עושה בדיקה ראשונית שלוקחת הרבה זמן ובוחן את כל המרכיבים. את הרכיב הרגשי, הביולוגי, הסביבתי והרפואי פיסי. על סמך הבדיקות האלה הוא מאבחן ומחליט על הטיפול המומלץ. אני אישית אף פעם לא הייתי אצלו, אבל בכל אופן כך הוא אמר שהוא עובד, ותוכל לוודא את זה איתו.
בכל אופן, כדאי שתדע שהבעייה במוח שאותה התרופות אמרות לפתור היא רק חלק מהגורמים למחלה, ולכן לא כדאי לבסס את הטיפול רק על תרופות. יכול להיות שניסית טיפול בשיוחת אבל המטפל לא התאים לך, יכול להיות שבכלל טיפול בשיחות לא עושה לך מספיק טוב - זה בסדר גמור. יש טיפולים אחרים שאמורים לעזור רגשית. ממש לא חסר: C.B.T. פסיכודרנה, תרפיה באומנות, והרשימה עוד ארוכה.
ועוד משהו שאני חושב שכדאי לדעת: אין באמת דבר כזה תרופה אידאלית. כל מטופל והתרופה שמתאימה לו. הרבה פעמים קורה שמטופל מקבל תרופה מסויימת והוא לא מגיב לה טוב, או שהוא מגיב לה טוב, אבל סובל מתופעות הלוואי שלה, כך שצריך לנסות עד שמוצאים תרופה מתאימה...
בכל אופן, הדבר הכי חשוב הוא שתרגיש טוב עם עצמך. אם אתה חושב שזמה שצריך לעשות זה לקבל איבחון מדוייק ולמצוא את התרופה המתאימה ביותר - לך על זה, ושיהיה בהצלחה.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)