מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול לO.C.D. +ADD +פניקהמשה21/11/2013
לאחרונה קיבלתי טיפול תרופתי משולב של אפקסור XR ,טופמקס,וקונסרטה 36 מ"ג.
כאשר בשיא אני אמור להגיע ל200 מ"ג טופמקס,אפקסור 225 מ"ג,קונסרטה 1 .
במשך כל היום למשך חודש כאשר בהמשך אני אמור להעלות מינונים ואולי להוסיף כדורים.
(עוד פרטים:עד לפני שנה לקחתי במשך 4 שנים טיפול משולב של 550 מ"ג טופמקס
80 מ"ג פרוזק, קונסרטה 36 מ"ג ולפעמים גם וולבוטרין ונוקטורנו, במשך כל היום
חשוב לציין שאני לא "קטן ממדים" כיום, אך לפני 4 שנים זה עזר לי להוריד את כל המשקל
העודף עד לפני שנה שהפסקתי ומשקלי עלה חזרה)
שאלותי הן: 1.האם הטיפול הנוכחי הוא הכי טוב?
2. האם יש לי ממה לחשוש או להיזהר?
3.איך אני יכול לשפר את יעילות הטיפול?
4.האם טיפול לדברים אלו הוא מוגבל בזמן או לכל\רוב חיי (אני צעיר +20 )
5.האם יש בעיה לערבב\לשתות תרופות אלה עם אלכוהול\אשכוליות וכ'ו
בתודה מראש לכל הרופאים שעובדים קשה כדי לעזור!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שמוליק21/11/2013שלום משה.
אינני רופא אבל אשתדל לענות לך על פי מיטב ידיעותיי:
1. כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולכן אי אפשר לדעת. בוודאי שלא רק על סמך האיבחון. לכל מטופל צריך להתאים את הטיפול התרופתי באופן אישי. בעניין הזה אתה אמור לסמוך על הרופא המטפל.
2. לא יודע. לא נראה לי.
3. טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו יעיל. מומלץ לשלב גם טיפול ריגשי.
4. עיקר הבעייה היא רגשית. המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח) שאותו התרופות אמורות לפתור הוא רק מרכיב בודד בבעייה. טיפול טוב ונכון בשאר המרכיבים יכול להביא למצב שלא תצטרך יותר תרופות. דעתי האישית בעניין שחולקת על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה שהמרכיב הביולוגי הוא עצמו סימפטום של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.
5. בדרך כלל לא מומלץ לצרוך אלכוהול עם תרופות. עד כמה שידוע לי זה נכון לכל התרופות הפסיכיאטריות, ומן הסתם זה נכון עבור התרופות שאתה לוקח. לא סגור על זה במאת האחוזים.
לגבי מיץ אשכוליות - קשה לי להאמין שיש עם זה בעייה. מעניין האם אני צודק.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, אשמח לעוד תשובות
משה21/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)