מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    שירי
    29/11/2013

שלום... במשך שנה אני לוקחת טיפול תרופתי עקב חרדות קשות מאוד ו OCD.
    לקחתי במשך 11 חודשים פריזמה 60מג+זאפה 5מג, הייה שיפור קל אך בהחלט לא משמעותי. לפני חודשיים וחצי החלפתי את הזאפה בסרוקוול 125מג (בגלל שהזאפה מאוד השמין אותי), ואז היתי עם הפריזמה 60מג+סרוקוול 125מג, והרגשתי הכי טוב מכל השנה האחרונה. לא אידאלי או בסדר לגמריי, אבל היו לי שבועיים רצופים של הרגשה יותר "נורמלית", יותר שקט נפשי, ובכללית יותר טוב. מה גם שה"טוב" התמשך שבועיים שלש רצוף מה שלא קרה לי לפני הסרקוול, מקסימום היה לי יום יומיים יותר קלים ושוב החמיר.
    הוחלט עם הרופא להחליף גם את הפריזמה, (בגלל שכמו שאמרתי שנה וההטבה לא היתה מספקת כלל, ובנוסף קראתי שאי אפשר לעלות בפריזמה מעל 60מג) החלפתי לסרטרלין 175מג, אז כרגע אני על סרטרלין 175מג+סרקוול 125מג כבר חודשיים.
    מאז החלפת הפריזמה המצב הידרדר, (לא הכי גרוע שאי פעעם היה אבל ממש לא כמו שהרגשתי עם הפריזמה+סרוקוול), החרדות התחזקו, ופיזית יש בחילות כל הזמן ומדי פעם שילשולים. בנוסף מאז החלפת הפריזמה והזאפה יש לי דפיקות לב גבוהות (עד 125) אז התחלתי לקחת דרלין להנמכת הדופק.

אני לא יודעת מה כדאי לעשות? הרופא ממליץ להמשיך לתת צאנס לסרטרלין... האם אם אחריי חודשיים על 175מג לא חל שיפור יש טעם? האם עשיתי טעות שלא נשארתי על פריזמה+סרקוול שאז הרגשתי הכי טוב (ואולי יתכן שהסרקוול הייה ממשיך לחזק את פעילות הפריזמה אם היתי נותנת לזה צאנס?) האם במצב כמתואר הייה ניתן פשוט להגביר את כמות הפריזמה מעל 60מג? או שבשום אופן אסור...

המון תודה על הקריאה ואודה לדעתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/12/2013

יש למצות סרטלין, לשקול לעלות.
    יש צורך לברר גורמים פסיכולוגיים, סביבתיים וכן בדיקות דם ובירור מצב גופני.
    בהמשך יש צורך לעשות הערכה ולנסות לבנות תוכנית טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו