הפסקת תרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת תרופה
    חנה
    07/12/2013

שלום רב
    מזה שמונה שנים הוכרתי כחולה בסכיזואפקטיב לוקחת מאז תרופות אנטי פסיכוטיות
    מזה כ3 שנים אולנזפין 10 מ"ג .
    אני מאוזנת ומרגישה טוב.
    שאלתי האם כדאי לנסות להפסיק לקחת את התרופה? האם יש סיכוי שהמחלה תחזור
    אני בת 54.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופה

הוספת תגובה

• אפשר, צריך לדעת שיש סיכון

שמוליק
    07/12/2013

שלום חנה.

אני מניח שהרצון שלך להפסיק את הטיפול התרופתי נובע מסבל מתופעות הלוואי של התרופות. הרבה מטופלים הנוטלים תרופות אנטי-פסיכוטיות מתלוננים על עייפות חזקה וקשיים תפקודיים שהם תופעות לוואי של התרופות מהסוג הזה.

סבל מתופעות הלוואי של התרופות בהחלט יכול להצדיק את הפסקת הטיפול התרופתי אף בניגוד להמלצת הרופא. צריך להבין, שהרופא כפוף להנחיות של משרד הבריאות, ואם הוא יפעל בניגוד להן, הוא מסכן את עצמו, ולכן הוא לא ימליץ להפסיק בניגוד להנחיות, גם אם באמת ההפסקה היא לטובת המטופל.

צריך לקחת בחשבון שהפסקת הטיפול התרופתי עלולה לגרום להחמרת המצב, ואם חלילה תהיה החמרה במצב, אז אני מניח שתהיי מוכנה לחזור ליטול תרופות. התדרדרות במצב איננה קורה בפתאומיות, אלא מדובר בתהליך, ואם את נמצאת במעקב או שאת ממשיכה את הטיפול הרגשי, או שאת סומכת על שיקול הדעת של סביבתך, אז הגורמים האלה בוודאי יעירו לך במקרה של הדרדרות.

בעיקרון, הפרשה מוגברת של דופאמין, היא אחד מהגורמים למחלה. ומסיבה זו ישנה תמימות דעים בכך שטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו יעיל מספיק. טיפול טוב ונכון בשאר הגורמים, יכול לבטל את הצורך בתרופות. דעתי האישית היא שחוסר האיזון הכימי במוח הוא בעצמו תוצר של שאר הגורמים של המחלה, ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.

חשוב להפסיק את התאופות בהדרגה, ולא במכה אחת; זה עלול לגרום לתחושות לא טובות בראש, מעין סחרחורת. משהו שקצת קשה לי לתאר אותו מנסיון אישי שלי להפסיק במכה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    08/12/2013

שלום רב,
    מאחר והפרעה סכיזואפקטיבית היא מחלה כרונית שהמלך שלה מתאפיין בהישנויות והפוגות של תסמינים, ההמלצה היא להמשיך טיפול תרופתי גם בעת תקופות של שקט (הפוגה), מאחר והפסקת הטיפול עלולה לעלות סיכוי להשנות המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו