אלטרנטיבה לציפרלקס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלטרנטיבה לציפרלקס?
    שי
    08/12/2013

שלום, לפני 3.5 חודשים התחלתי להיות מטופל בציפרלקס (10 מ"ג). לפני כחודש בערך התחילו לי תופעות של עור יבש ובעקבותיו אטופיק דרמטיטיס (מסוג נומולר) בכל הגוף. אני משער שזה בעקבות הציפרלקס אבל לא יכול להיות בטוח ב-100%.

הייתי רוצה להפסיק עם הציפרלקס לתקופה כדי לראות אם זה קשור לאקזמה, אך אני מפחד לעשות זאת בלי תרופה חלופית כי הציפרלקס מאד מאד עוזרת לי.

האם תוכל לומר לי איזו תרופה הכי דומה לה מבחינת תכונות (טיפול בחרדה ובדכאון קל-בינוני) אך שיש בה פחות סיכוי לתופעת לוואי של יובש בעור ואקזמה?

תודה מראש, שי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלטרנטיבה לציפרלקס?

הוספת תגובה

• אלטרנטיבה לציפרלקס? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    10/12/2013

שלום רב,
    באופן כללי, ציפרלקס לא אמורה לגרום לאקזמה ולא ליובש בעור. יתכן ומדובר בתגובה אלרגית לתרופה הספציפית ולכן לחשוב לעבור הערכה אצל רופא המתמחה ברפואת עור או אימונולוג. ציפרלקס משתייכת לקבוצת נוגדי דיכאון המוכנה SSRI כך שבמידה ויתגלה שאכן מדובר בתגובה אלרגית לתרופה זו, ניתן לשקול מעבר לתרופה אחרת מאותה הקבוצה (כגון סרקוסט, לוסטרל, פרוזאק וכו').

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ברשותך שאלה נוספת

שי
    10/12/2013

קבעתי תור אצל רופא אלרגיה כמו שהצעת.
    אני רוצה לשאול, האם לדעתך כדאי לנסות במקום הציפרלקס את התרופה הג'נרית המקבילה ESTO? האם יש סיכוי ששם לא תופענה תופעות הלוואי של היובש בעור?
    אני שואל כי ניסיתי בעבר תרופות אחרות וציפרלקס היחידה שבאמת עזרה בלי (יחסית) תופעות לוואי בלתי נסבלות.
    (אגב, בעלון של הציפרלקס כן מצויין שאקזמה זו תופעת לוואי אפשרית, לפחות באתרים באינטרנט).
    תודה שוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו