עזרה בטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בטיפול
    אנונימי
    08/12/2013

שלום רב,

אשמח באם המשיבים ישקיעו תשומת לב בפרטי ההודעה שכן מדובר במקרה לא פשוט (אני מניח בדומה למקרים פסיכיאטריים נוספים).

קרוב שלי סובל מבעיות (לא מאובחנות) של חוסר חשק, עצלות, התקפי זעם ובכי, מגלומניה ומודה כי משקיע את מירב האנרגיות שלו בניסיונות להדחיק, ככל הנראה מחשבות יתר על העולם או מבעיות של חוסר ביטחון. הבעיה העיקרית היא שהוא לא מביע נכונות שהמצב הקיים ישתנה. הוא רוצה להוכיח לכולם ש"הוא צודק" ו"הם טועים". כך שלטיפול הוא לא ממש מעוניין ללכת.

לאחר אחד ההתקפים, שכנעתי אותו ללכת לטיפול והוא אכן הלך מרצונו לפסיכיאטר מטפל שהרשת נושאת את שמו, והשתתף במספר תכניות טלוויזיה. הוא רשם כדורים אותם המטופל נוטל כבר קרוב לחצי שנה אך בתקופה זו חווה התקפים לא פחות חמורים. בנוסף, הרושם שהפסיכיאטר המטפל השאיר הוא של "חפיפניק" שלא ממש מעוניין להשקיע ולהבין מה הבעיות האמיתיות של המטופל. כל אלה הביאו אותו להגיד "אתם רואים? אמרתם לכם שהטיפול לא שווה כלום".

בתור מי שאוהב אותו מאוד, אני נמצא בסוג של בעיה. מרגיש שאני יכול לשכנע אותו ללכת מרצונו לקבל טיפול תרופתי אך אני חייב להבטיח שזה יהיה טיפול מתאים או לפחות ע"י מטפל שיהיה נכון להקשיב להבין באמת מה הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה, ולא באמצעות תשובות צפויות.

אשמח אם אתם מכירים מטפל בעל סבלנות ורצון לפתור מקרים של אנשים קצת יותר קשים ושליליים.

אודה לסיוע, בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בטיפול

הוספת תגובה

• שמוליק מי אתה?

שי
    09/12/2013

אתה עונה פה על הרבה שאלות וזה ראוי להערכה, אבל אולי כדאי שבסוף כל תגובה תציין מי אתה ומה ההכשרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בעצמי מטופל

שמוליק
    09/12/2013

שלום שי.

תודה רבה על הערכתך.

אני עברתי בחיים שלי ארבעה אישפוזים פסיכיאטריים. השלושה הראשונים היו כפויים. בלי צל של ספק, אני נמצא היום במקום טוב מאוד.

לדעתי, ישנם אי אילו דרכים וגישות שטעונים שיפור כדי להיטיב את מצבם של המטופלים, ואני מוצא בפורום הזה במה טובה לשטוח בה את משנתי.

מעבר להתמודדות האישית שלי - אין לי שום הכשרה מקצועית פורמלית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו