לידה גורמת לי מצוקה נפשית.יאוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה גורמת לי מצוקה נפשית.יאוש
    ילנה
    09/12/2013

שלום,, אשמח מאוד לקבל התייעצות בנושא. אני בת 31, בריאה בדרך כלל,נשואה,עובדת,אם ל2. אני מיואשת עקב העובדה שאחרי כל לידה אני נכנסת למצוקה נפשית. כאשר אין לי שום עבר פסיכיאטרי. כל הריון היה מאוד רצוי. בהריון אין שום מצוקה,חרדה או דיכאון. הכול מתחיל ביום השלישי אחרי לידה. בלידה ראשונה במהלך היומיים הרגשתי טוב, אך כשחזרתי הבייתה הרגשתי קושי להרדם ומלאה אדרנליןן. הייתי עושה ניקיון בבית,מתעסקת עם התינוקת,אך עדיין ללא שינה בלילה. כך נמשך שבוע כאשר כבר התחלתי להרגיש רע, אי שקט ובעלי לקח אותי לפסיכיאטרית. היא רשמה מודאל, סטילנוקס לשבוע וציפרלקס. כעבור שבוע התחלתי להרגיש טוב,ישנתי,אך נשארתי מדוכאת עקב העובדה שכל זה קרה לי וחברות שלי ראו אותי כך,המון רגשות אשם. נטלתי ציפרלקס למשך 3 חודשים והנקתי שנה. הרגשתי אמא מאושרת והפסקתי לחשוב על ההתחלה המאוכזבת. כעבור 3.5 שנה נכנסתי חהריון שני. הרגשתי טוב בהריון. אמנם חששתי קצת מהתקופה שלאחר לידה,אך חשבתי שלי זה כבר לא יקרה,אך טעיתי. כבר ביום השני ביולדות התחלתי להרגיש עצבנות, חוסר שקט,קושי להרדם,הבנתי שזה שוב קורה לי,נכנסתי לפניקה. כשחזרתי הביתה לא הצלחתי להרדם ולמחרת הלכתי לאותה פסיכיאטרית. היא אמרה שהיא לא רואה כלום אצלי ונתנה לי זיפרקסה חד פעמי לקחת,אמרה שזה יעשה לי כמו ריסטרט במוח. ישר נרדמתי עם הכדור. אחרי נטילת כדור התחלתי לישון בלילות,הנקתי,תפקדתי,אך הרגשתי חוסר איזון, הרגשתי חרדות,לא קשור בכלל לטיפול בילוד. פשוט אני צפה בטלויזיה ולא טוב לי,מניקה ומרגישה שרגליים שלי רועדות ללא סיבה. לא ידעתי מה לעשות כדי שזה יעבור. אחרי חודש וחצי ללא טיפול התחלתי להרגיש שהורמונים מעט מתאזנים,אך פתאום גיליתי שיש לי בעיה פיזיולוגית,כמו בריחת שתן לאחר כל מתן שתן ואחרון הכניס אותי למצוקה נפשית קשה. ופניתי שוב לפסיכיאטרית. היא נתנה לי ציפרלקס 10 mg. עקב מצוקה נפשית הזו הייתי נכנסת לאי שקט,שוב הכנסתי את עצמי לבעיות שינה. נאלצתי לקחת וובן לפני שינה ואפילו לקחתי כמה פעמים זיפרקסה עקב אי שקט דמוי אקטיזיה. הייתה תקופה מאוד קשה עבורי. זה היה שונה מתקופה אחרי לידה ראשונה. הכול הלך במעגל. הרגשתי כבר יותר טוב,פתאום עוד פעם חרדות,קושי בהרדמות. לא הרגשתי הקלה ממשית מציפרלקס בכלל בשני ההריונות. הכול התאזן סופית רק כשהפסקתי להניק 4.5 חודשים לאחר לידה והתחלתי לקבל מחזור. הופסק טיפול בציפרלקס והכול מצויין אצלי. אך אני כבר לא יודעת איך להתייחס לכל זה. הייתי מאוד רוצה עוד ילד,אך אני כבר מפחדת לעבור שוב את הסבל הזה,לגרום סבל לקרוסים שלי. אני מבינה שכך הגורמונים משפיעים עלי אחרי לידה. פסיכיאטרית התייחסה לזה כאל דיכאון לאחר לידה, לא כל כך הרגשתי דיכאון. לא היה לי עצוב. אני מרגישה כאילו יש לי חוסר איזון ביוכימי במוח עקב השפעת הורמנים. אשמח לשמוע מכם. האם במקרה שלי לא כדאי לי ללדת עוד פעם? האם לא כדאי לי להניק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    09/12/2013

שלום ילנה.

את בהחלט מתארת התמודדות לא נעימה של הרגשות לא טובות שהיו לך אחרי לידה, וחזרו על עצמם אחרי לידה שנייה, אבל בסופו של דבר, התגברת וחזרת לתפקד כאילו לא קרה כלום, ולכן את צריכה להיות גאה ומאושרת שחזרת לעצמך. בהרבה מקרים, הדיכאון שאחרי הלידה לא מסתיים כל כך מהר...

בכל אופן, שמתי לב שאת מדברת הרבה מאוד על הטיפול התרופתי. לדעתי, העיקר הוא טיפול ריגשי, שלא הזכרת אותו כלל. האם היית בטיפול בשיחות (פסיכותרפיה)? או טיפולים רגשיים אלרים כגון פסיכודרמה?

ככלל, טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.

יכול להיות שטיפולים רגשיים יוכלו לעזור לך, הן כדי לברר את הרגשות שהיית בהן, (ואז תוכלי לשקול טוב יותר את האפשרות של לידה נוספת), והן כדי להתגבר עליהן בלידה המתוכננת.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

ילנה
    09/12/2013

תודה רבה על התגובה. כן,לא הייתי בטיפול פסיכותרפיה, רק תרופות, בעיקר ציפרלקס. וכן כשזה עובר זה חולף כאילו לא היה. רק שזה משאיר סימן, קשה לי מזה שזה קורה לי כל לידה. במקום תקופה הכי מאושרת התמודדות כזו. ואני חושבת שאתה צודק, אולי היה צריך לשלב עם טיפול פסיכותרפי. מבחינתי ככה מה שפחות תרופות,במיוחד בהנקה זה מאוד קשה, אם הייתי צריכה לקחת תרופה שאסורה בהנקה,הייתי צריכה לשאוב כמה ימים ולא להניק ולהמנע מגודש,זה התמודדות נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון נוסף

אליאנה
    10/12/2013

את נשמעת או יותר נכון נקראת כאמא אחראית ומסורה.
    למה לא להיכנס להריון שוב אבל במקביל למעקב ההריון תעשי מעקב פסיכיאטרי .
    אני עשיתי וזה הצליח לי מאד ויש לי ילדות נפלאות.
    יש נשים שזה מה שהן צריכות לעבור פשוט חלק מהתהליך הרפואי שמימלא עוברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

ילנה
    12/12/2013

תודה על התגובה. את גם סבלת מדכאונות אחרי לידה? אני גם חושבת שאולי כדאי להיות במעקב פסיכיאטרי או פסיכולוגי עוד בזמן ההריון. שאלה אם זה יעזור,הרי בהריון אני מרגישה מצויין, הכול מתחיל אחרי שינויים הורמונאלים דראסטיים לאחר לידה. למה לא להכנס להריון שוב? לא רוצה שבעלי יסבול,קשה לו לראות אותי כך. את יכולה לספר עח מקרה שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתנו

אליאנה
    14/12/2013

אני אובחנתי כסובלת מדלוזיון דיסאורדר ורציתי מאד ילדה נוספת הייתה לי רק ילדה אחת .
    אז בעזרת הפסיכיאטר ירדתי מהתרופות נכנסתי להריון הגעתי אליו כל שבועיים למעקב ורק אירי הלידה חזרתי לטיפול תרופתי במהלך ההריון היו לי סכרת הריונית ו מחשבות שווא קלות שאותן הפסיכיאטר ואני התמודדנו באמצעות פסיכוטראפיה.
    בעזרתו שמו צ,רנס יעקוב ישלי ילדה בריאה ומקסימה בת שמונה כיום.
    במשך הזמן אובחנתי כבעלת הפרעה סכיזואפקטיבית מטופלת על ידי דר פורטוגזי מתל השומר ומצבי יציב וטוב כבר שנים ואני מאושרת.
    בהריון הייתי במעקב פסיכיאטרי גניקולוגי וסוכרתי וכולם עזרו לי מאד לסיים הריון זה בהצלחה ואני מודה להם כל יום על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתינו

ילנה
    15/12/2013

אני מאוד שמחה שבעזרת הפסיכיאטר טוב השגת את מה שכל כך רצית. כנראה שבאמת צריך למצוא פסיכיאטר טוב, תומך שיכיר אותך עוד לפני.דה"ג האם היית במעקב פסיכיאטרי דרך הקופה או באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתנו

אליאנה
    15/12/2013

לפני ואחרי ההריון הייתי במעקב דרך הממשלתי.
    בהריון עצמו הוצאנו סכום לא מבוטל והלכתי לטיפול באופן פרטי. זה יקר נכון אבל היה שווה את המאמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתינו

ילנה
    15/12/2013

מה שמעצבן כשאת הולכת דרך הקופה לפסיכיאטר, זה שקודם כל הוא ממהר לתת לך טיפול תרופתי כי יש לו זמן מוקצב ואין לו זמן לפסיכותרפיה. דבר שני, מה שמעצבן שאם את מקבלת טיפול תרופתי הוא מופיע כתרופה קבועה אצל כל רופא אחר שירצה לתת לך הפנייה, לדעתי זה גם יכול להשפיע על היחס שלו כלפייך. אותי זה היה מרגיז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממליצה על דר פורטוגזי דרך הכללי

אליאנה
    09/01/2014

היא רופאה מעולה בתל השומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לרישום הקבוע של התרופה

אני
    19/02/2014

את יכולה לבקש מרופאת המשפחה למחוק אותו.
    אין סיבה שלא תסכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא קיבלתי מענה ממומחה בפורום

ילנה
    08/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על השאלה שלי. תשובתכם חשובה

ילנה
    02/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקה חודשים לתשובה של מומחה

ילנה
    18/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה גורמת לי מצוקה נפשית.יאוש - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/02/2014

ממולץ טיפול בשיחות לפני מחשבה על הריון או תרופה.
    אין בעיה בהריון נוסף, אך הפעם מומלץ להיות במעקב פסיכיאטרי ואף לישקול להתחיל טיפול לפני הלידה ומיד לאחר הלידה לעלות מינון.
    אני אישית לא ממליץ להניק בזמן נטילת תרופות פסיכיאטרית, מה שהאם נוטלת מגיע גם לילוד דרך החלב ויכול להשפיע.

יש צורך בבדיקת פסיכיאטר, תכנון מסודר לאחר בירור גופני - בדיקות דם, בירור גורמי דחק סביבתיים וכן מרכיב פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו