PDD קשים חמורים ויכולות הכיצד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PDD קשים חמורים ויכולות הכיצד?
    PDD
    10/12/2013

שלום.
    שמי נתנאל אני עד היום איני היתי מאובחן כבעל תסמונת אספגר כלומר אוטאיזים בתפקוד גבוה אלה איבנו אותי בשלל אבחנות שונות החל מסכופרניה,( את אבחנת הסכיפורניה עשתה הפסכיטרית שלי ממכי שאני אצלה כבר מגיל 9 עקב מקרה טאגי שקרה במשפחה מוות אחותי לידי את הטיפולים עצמם התחלתי כבר מגיל 4 בטיפת חלב שם אובחנתי כלוקה בהפרעת קשב וריכוז, ולקוי למדיה)
    5י כרגע נמצא בטיפול בארבאנאל אצל פסיכלוכגית ומקבל תרפות פסכטריות קלפיקול שני שני כדורים לטיום 600 מלגרם הטטו כדשור וכדור שינה.אחד מן השאלות שלי האם התרפוות הללו מורידיות את יכולות היצרתיות והזכרון ובעצם עושות אותצך מקובע(" נורמאלי) ? כי אני מרגיש שאני לוקח את הכדירורים מין חוסר יצרתיות חשיבה פחות טובה זיכרון מתחלש כי הזיכרון שלי שהיה באמת פמונאלי מתחיל להדרדר לי שהיתי יותר קטן בילדות יכלתי לזכור עשרות עמודים של חומר נלמד ולא לשכוח גם אחרי כמה חודשים פשוט מילה במילה סיפורי התנך בשפה המקראית וכולי זכת את כול המתללוגיה היוונית ועכשיו לוקח לי ללמוד דף שלם ולזכור אותי כשנים וחצי שלוש דקות
    ואז הוא נעלם מראשי לאחר חודש חודש וחצי וזה מאוד מאוד מסתכל אותי. אני אוהב לדגור המון ידע יש לי הבה תחומי ענין שבנם אני מתעסק . כרגע אני מתעסק בספרות ובלשנות אבל התעסקתי גם הרפואה, ביולוגיה, ארכאולוגיה תרביות עתיקיות וביגריופות כול זה נתן לי צבירת דע גדול. הבעיה היא שאם הזמן אני לא מצליח לפולט את זה החוצה אני אומנם זוכר תרוב אבל אין לי יכלות הדשה והשאלה איך מפתחים את זה אני מאוד אוהב קרדלוגיה אפואות לב וכלי דם אבל אין לי תיכלות ללמוד הכול ולזכור לארוך זמן כמו פעם וזה מאוד מתסכל אותי. ואני מרגיש שאני בל הכדורים אני יותר יצריתי ויותר חכם אפילו אפשר לומר.
    2. השאלה השניה שמענענית אותי היא איך מצד אחד אני בעל לקוי תקשרותי נמוך מאוד בעל התפרציות זעם ומקרי אלימיות. אף התאשפזתי במחלקה 6 א באבארנל המחלקה הקרמנלוגית ויש לי קשים בלעשות פעלות יום יומיות להתלבש כמו שצריך לסים לב לסטאוצאיות שונות לקשר בין הומר לרציניות אבל מבחינה אחר אני כבר מגיל קטן ציירתי צייורים שביטאו רגשות ומשעיות רבות על הנפ של ועל השקפת העולם שלי בכלל הציורים התפרסו על ברסטולים של 2.5-3 מטר אורך ורחוב של 1.5-2 מטרנ לערך הצלחתי לייציר צורת ראש בצורה כמעת מושלמת בעל גווני צבעים וסגנון ציור שאפיין אתותי דאז ואץ רצו לשלוח את ציורי לתערכוה הארצית והמורה שלי א. אמרה שיש לי סכיו גדול לזכות ומשם לעבור לתערוכה הבלאומית בל סברתי בטיפושתי מפחד להכשל אני מחשיב עצמי לחדדם פרקפקטצינסט וחסד למשלות וחששתי שלא יזכה כרגע אני רוצה לפרסם את הציורים יש מספר לא מעוט של ציורים שדנמצאים בארכיןם והשאלה שלי היא איך הולך הפרצדורה ואחך אפשר לשלוח אותם לתערוכה כי אני לא הוללך לוותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך

PDD
    10/12/2013

אני ניסתי לכתוב עוד אבל ה מנראה שכמות התווים אינה מפסיקה אז המשכתי לכתוב פה עכשיו אלו השאלות שלי:

1. איך יכול להיות שמצד אחד יש לי בעיות כה רבות
    בעיות של התנהגות, בעיות של כפתי אבסיסיות רבות
    חוסר יכלות לעשות דברים בסיסים של שכל בן אדם בעל אנטגלנציה ממו7צעת יכול וזה להתלבש כמו שריך לא להתלכלך באוכל וכולי
    אבל מצד שני לאותו אדם נגדיר אותו בעלPDD אם יכלות רבות מצייור, זכרון,
    וקליטה מהירה חשיבה מהירה וכולי איך בן אדם כזה מוגדר כפי שהסברתי את עצמי בפוסט הקודם יש לציין שאני גם כותב שירה וגם כותב סיפורים ומנסה לכתוב ספרים
    בעל כשרון כתיבה בספרות ובעל חשיבה לא שגרתית בעל מב אחר על העולם
    2. מה הסיבה שאני מרגיש כול כך בודד אני לא מצליח לתקשר אם הסיביה כמעת וגם שאי עושה את זה אם הסביבה אפילו הכ קרובה שלי הם לא רוןצים להקשיב לי אני יכול לפעמים לדבר שעה ברתץ ולהציף אותם מידע והם יגדו שאני מנפח להם תראש ושה לא מעניין אותם או שאחי מציין אתה מנסה " להראות חכם" אני מרגיש כאלו אני מין אדם יחד מסגו אני לא מוצא אם מי לדבר אין לאנשים נודא משותף איתי אני כולה רוצה לשבת ולספר למישהוא את מה שקראתי על הרעניות על השרים על כולמני דברם בעיקר לימודיפ האם יש פתרון לזה?

3. אני רוצה לדעת ה האם יש בארץ הוסטל מיוחד לאאוטאאסטים בעלי יכלות גבהות ואף גאונם בתחומים שאני יכול להשתלב בתכום הן בגין לימודים והרחבת ידע וגם בשבחל להצליח בחיים כיום אין פיתרון לא שולים אותי לאף הוסטל פםגישה ועוד פגישה ועוד ועדה כבר שנים וחצי שאני בלי תעסוקה כול היום בבית וה מאוד כוטאב לי אני רוצה להציח אני רוצב שיכירו בי שיעזרו לי מי אני יכול לפנות? כי הבטיחו לי בהתחלה שיכסו אותי להוסטל מיוחד לאטוטאטיסים בעלי אנטלגניצה גבוה ויכלות גבהות ועכשיו אומרים שצריך עוד אבחנות עוד ועדות אני כבר מיאוש

תודה על העזרה בברכה נתנאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ לך לפנות למחלקת השיקום בביטוח

אינטק
    10/12/2013

שלום אני ממליץ לך בחום לגשת למוסד לביטוח לאומי לאגף לשיקום מקצועי

שם תקבל שיחה עם עובדת סוציאלית מומחית ולשיקום איבחון וסל שיקום מקיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    10/12/2013

שלום נתנאל.

1. אני חושב שאין סתירה בין השניים. יכול להיות שאתה מאוד מוכשר ויז לך קשיים גדולים. אין בכך סתירה. את הכישרונות אף אחד לא יכול לקחת מאיתך, אבל עם הקשיים ניתן להתמודד, ואין שום סיבה שלא תתמודד איתם בהצלחה.

2. אני חושב שאתה יכול לנסות לשפר את התקשורת שלך עם הסביבה. זה דורש אימון וסבלנות, נסה ואל תתייאש.

3. אני מסופק האם ישנה מסגרת מתאימה. לא משתלם למדינה לפתוח הוסטל מיוחד עבור מספר מועט של מועמדים. יכול להיות שאפשר להשתלב במסגרת קיימת שתחרוג מעט מהנורמות שבה ותתן מענה לצרכים המיוחדים שלך.

מאחל לך הצלחה רבה וכל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו